1 Kasım 2017 Çarşamba

Bulaşık Makinesindeki Genel Sorunlar

Bulaşık Makineniz İyi Temizlenmiyorsa

Bulaşık makinenizin kirletici ekran, püskürtücü kollar ve gıda parçacıkları, gres ve diğer artıklar için kapı contasını kontrol etmeden önce kirli olmadığından emin olun. Yardımcı olup olmadığını görmek için bulaşık makinesinde yıkayarak ve bulaşık yıkamaksızın temizleme döngüsü uygulayın. Püskürtme kollarından düşük basınç uygulayabilirsiniz. Sert suyunuz varsa, temizlenmesi gereken birikim olabilir. Püskürtme kolunu muayene edin ve engellenmeden serbestçe hareket edebildiğinden emin olun. Aşınmışsa değiştirin. Başka bir sorun, gevşek mi yoksa değiştirilmesi gerekip gerekmediği üzerine üst deşarj mahfaza contası olabilir. Ve tabii ki, daha yüksek bir deterjan seviyesine ihtiyacınız olabilir veya deterjanınız üç aydan uzun bir sürede durmaktan çok eskimiştir.

Bulaşık Makineniz Gürültülü Çalışıyor

Sesli bulaşık makineniz varsa, çoğu bulaşık makinesi biraz ses çıkarır. Ancak, bir zamanlar sessiz bir bulaşık makinesi şimdi ses yapıyorsa, bir sorununuz olabilir. Arızalı bir pompanız olabilir veya yıkama kolu contasını veya yatak halkasını değiştirmeniz yeterlidir. Başka bir olasılık ise, Püskürtme kollarınız düzgün dönmüyor ve raflara veya bulaşıklara çarpıyor ve değiştirilmesi gerekiyor olabilir.

Bulaşık Makinenizin Kapısı Kilitlenmiyorsa

Kapınızın mandalı, bulaşık makinesinin en çok kullanılan dış kısımlarından biridir. Bu düzgün çalışmıyorsa, kapı kilidinin elektronik kontrolün yanı sıra aşınma açısından kontrol edin. Mandalı değiştirin, böylece düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bulaşık Makineniz Sızdrıyorsa

Bu, en korkulan bulaşık makinesi problemlerinden biridir ve hatta evinize ciddi hasar verebilir. İlk olarak, drenaj hortumunda çatlaklar ve diğer hasarların yanı sıra ısıtma elemanındaki contalar da kontrol edilmelidir. Sızıntı yapan bir bulaşık makinesi, arızalı bir pompa veya pompa contasından kaynaklanabilecek bir diğer sorundur. Contayı değiştirmeyi düşünün ya da gerekirse pompayı değiştirin. Ancak bunu yapmadan önce kapı contasına bir göz atın. Gevşemişse veya düzgün şekilde sızdırmıyor gibi görünmüyorsa, daha iyi uyum sağlayıp sağlayamayacağınızı görmek için değiştirin.

0 yorum:

Yorum Gönder