26 Eylül 2017 Salı

Buzdolabı Sorunları


Buzdolabım Çalışmıyor

Cihaza elektirik geldiğini teyit etmek için, fiş prize doğru takılmış mı kontrol edin? Takılmamışsa fişi prize takın. Buzdolabınızın bağlı bulunduğu prizin sigortası ya da ana sigorta atmış mı? Sigortaları kontrol edin.

Soğutucu Bölmesinin Yan Duvarında Terleme

Ortam koşullarının çok soğuk olması
Buzdolabı kapısının çok sık açılıp kapanması
Nem oranı yüksek ortam koşulları
Sıvı muhteviyatlı gıdaların açık olarak bırakılması.
Kapının açık kalması ya da tam kapanmaması
Termostat konumunun gerekenden daha soğuk konuma alınması.
Buzdolabının kapı açık kalma süresinin az olması; daha az sıklıkta kullanılması.
Gıdaların üzerinin bulunduğu kaba uygun şekilde kapanmaması.
Kuru bir bez ile buzdolabını silin ve devam edip etmediğini kontrol edin.

Buzdolabının Kompresörü Çalışmıyor

Elektirik kesintilerinde veya buzdolabı fişinin çıkarılıp takılmasında buzdolabı soğutma sistemindeki gazın basıncı henüz dengelenmemiş olduğu için kompresör koruyucu termiği atar. Ortalama olarak 6 dakika sonra buzdolabınız çalışması gerekir. Eğer bu süre sonunda buzdolabı çalışmaya başlamazsa servis çağırın.Dolabınız buz çözme devresindedir. Bu olay tam otomatik buz çözme yapan bir buzdolabı için normaldir. Buz çözme döngüsü periyodik olarak gerçekleşir.
Buzdolabınızın fişi prize tam olarak oturmamıştır. Fişin prize tam olarak takılı olduğundan emin olun.
Sıcaklık ayarları doğru yapılmış mı kontrol edin Elektrik kesilmiş olabilir. 

Buzdolabı Çok Sık Ya Da Çok Uzun Çalışıyor.

Yeni ürününüz, eskisinden daha geniş olabilir. Bu gayet normaldir. Daha büyük  buzdolapları daha uzun süre çalışır.
Oda sıcaklığı yüksek olabilir. Bu gayet normaldir. Buzdolabının fişi daha yeni takılmış ya da yeni yiyecek koyulmuş olabilir. Buzdolabının tamamen soğuması birkaç saat daha uzun sürebilir. Yakın zamanda büyük miktarlarda sıcak yemek buzdolabına konmuş olabilir. Güvenli saklama sıcaklığına ulaşana kadar, sıcak yiyecekler buzdolabının uzun süre çalışmasına neden olur.
Kapılar sık sık açılmış ya da uzun süre açık kalmıştır. İçeri giren sıcak hava buzdolabının daha uzun çalışmasına neden olur. Kapıları daha seyrek açınız. Dondurucu ya da soğutucu kapısı aralık kalmış olabilir. Kapıların tamamen kapalı olup olmadığını kontrol ediniz.  Buzdolabı çok düşük bir sıcaklığa ayarlanmıştır. Buzdolabının sıcaklığını daha sıcak bir dereceye ayarlayın ve bu sıcaklığa ulaşılana kadar bekleyiniz.
Soğutucu ya da dondurucu kapı contası kirlenmiş, eskimiş, kırılmış ya da tam oturmamış olabilir. Contayı temizleyin ya da değiştirin. Hasarlı/kopuk kapı contası buzdolabının mevcut sıcaklığı korumak için daha uzun süre çalışmasına neden olur.

Dondurucu Sıcaklığı Düşük Ama Soğutucu Sıcaklığı Yeterli

Dondurucu bölme sıcaklığı çok düşük bir sıcaklığa ayarlanmıştır. Dondurucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol ediniz.
Soğutucu sıcaklığı çok düşük ama dondurucu sıcaklığı yeterli. Soğutucu bölme sıcaklığı çok düşük sıcaklığa ayarlanmış olabilir. Soğutucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol edin.
Soğutucu bölme çekmecelerinde saklanan yiyecekler donuyor. Soğutucu bölme sıcaklığı çok düşük sıcaklığa ayarlanmış olabilir. Soğutucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol edin.
Soğutucu ya da dondurucudaki sıcaklık çok yüksek. Soğutucu sıcaklığı çok yükseğe ayarlanmış olabilir. Soğutucu ayarının dondurucu sıcaklığı üzerinde etkisi vardır. Soğutucu ya da dondurucu sıcaklığı yeterli seviyeye gelene kadar, soğutucu ya da dondurucu sıcaklığını değiştirin. Kapılar sık açılmış ya da uzun süre açık kalmış olabilir, kapıları daha seyrek açın. Kapı aralık olabilir, kapıyı tamamen kapatın.  Yakın zamanda büyük miktarda sıcak yemek buzdolabına konmuş olabilir.
Soğutucu ya da dondurucu istenilen sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Buzdolabının fişi daha yeni takılmış olabilir. Buzdolabının tamamen soğuması, zaman alır.

Buzdolabı Çalışırken Çalışma Sesi Artıyor

Ortam sıcaklığının değişmesine bağlı olarak buzdolabının çalışma performansı değişebilir. Bu normaldir ve bir arıza değildir. Sarsılma ya da gürültü.
Zemin düz değil ya da zayıf olabilir. Buzdolabı yavaşça hareket ettirildiğinde sallanır. Zeminin buzdolabını taşıyabilecek kadar dayanıklı ve düz olduğundan emin olun.
Gürültü buzdolabının üzerine konulmuş eşyadan kaynaklanıyor olabilir. Dolabın üzerinde bulunan eşyalar kaldırılmalıdır. 

Buzdolabından Sıvı Dökülmesi Veya Püskürmesi Benzeri Sesler Geliyor

Buzdolabının çalışma prensipleri gereği sıvı ve gaz akışları gerçekleşmektedir. Bu normaldir ve bir arıza değildir.Buzdolabından rüzgar esmesi şeklinde ses geliyor.
Buzdolabının soğutma işlemini gerçekleştirebilmesi için fan kullanılmaktadır. Bu normaldir ve bir arıza değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder