31 Ekim 2017 Salı

Termosifon Nedir? ve Nasıl Çalışır?

5 litreden başlayarak 120 litreye kadar kapasitesi bulunan, deposuna almış olduğu suyu elektrik enerjisi ile ısıtan ve ısıtma sonrasında suyun sıcak kalmasına yardımcı olan cihazdır.

Termosifonlar özellikle de doğalgazlı ya da katı yakıtlı ısıtıcı olmayan veya kullanılmayan konutlarda tercih edilen üründür. Banyo ya da mutfak gibi sıcak su talebinin olduğu yerlerde kullanılır. İçinde sürekli sıcak su bulunur. Bu sebeple ani ve sürekli olan sıcak su talebine yanıt verir.

Nasıl Çalışır?

Önce kullanıcı tarafından bir sıcaklık ayarına getirilir. İstenen sıcaklığa ayarlandıktan sonra bu sıcaklık değerine geldiğinde sıcak su talebine yanıt verir. İstenen sıcaklık değerinin altına düşüldüğünde yani sıcak su talebi olmadığında otomatik olarak devreye girer. Suyu istenen ısıya ulaşıncaya kadar ısıtır.

Kullanılmadığında kapatılmamalı, açık bırakılmalıdır. Ancak dairenizde uzun süre bulunmayacaksanız kapatabilirsiniz. Termosifonu kapatmak demek tasarruf sağlamak demek değildir. Çünkü termosifon zaten yapı gereği izolasyonlu bir malzemeden oluşur. İçindeki mevcut suyun ısısını yaklaşık olarak 24 saat borunca muhafaza edebilme özelliğine sahiptir. Gün içinde sıcak su talebiniz olmasa bile termosifonun devreye girme zamanı maksimum 10 dakika olur. Bu durumun da faturanızı yansıtacağı bedel maksimum 2 tl kadar olur. Termosifon kapatılmadan kullanılır ise ancak konfor ve tasarruf sağlanmış olur.

0 yorum:

Yorum Gönder