6 Kasım 2017 Pazartesi

Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

Türk kahvesi yapmaya olanak veren, hazneli makinelerinizi, kullanma talimatlarına dikkat ederek, yüksek performansla kullanabilirsiniz.
Temizlik ve bakım önerileri modeller ve üreticiler arasında farklılık gösterebilir. En iyi sonuçlar için mutlaka üreticinin belirttiği talimatları takip edin.

Nasıl Temizlenir

  1. Kahve makinesini temizlemeye başlamadan önce mutlaka kabloyu prizden çıkarın.
  2. Pişirilen kahvenin tadının değişmemesi için her kullanımdan sonra pişirme haznesini vakit geçirmeden temizlemeye dikkat edin.
  3. Pişirme haznesi ve su haznesi dışındaki hiçbir bölümü yıkamayın ya da direkt olarak suyla temas ettirmeyin.
  4. Pişirme sensörünün bulunduğu, haznenin yerleştiği kısmı her kullanımdan sonra nemli bir bezle silip, kurulayın.
  5. Makine üreticilerine ve modellere göre değişmekle birlikte kahve pişirme ve su haznelerinin büyük bir bölümü sadece elde yıkanabilir. Kullanma talimatlarında aksi belirtilmediği sürece pişirme haznesini ve su haznesini bulaşık makinesinde yıkamayın.
  6. Su haznesini sadece temizlik yapacağınız zamanlarda yerinden tamamen çıkarın. Çıkarma esnasında kahve makinesinin zeminine az miktarda su dökülebilir. Endişelenmeyin, bu son derece normaldir ve makinenize zarar vermez.
  7. Türk kahvesi yaparken şebeke suyu yerine kireç oranı düşük içme suyu kullanmayı tercih edin.Kullanım sonucunda, zaman içerisinde pişirme haznesinde kireç, tortu vb. artıklar birikebilir. Hazneyi aşındırıcı kimyasallarla temizlemek yerine sirkeyle temizleyin. Pişirme haznesine yarım fincan sirke ve yarım fincan su ekledikten sonra, kahve yapar gibi tek kişilik kahve düğmesine basın. Pişme işlemi tamamlanıp, makine uyarı verdiğinde haznedeki suyu döküp bol suyla durulayın. Sirke, kireç lekelerine karşı son derece etkili, doğal bir çözümdür.
  8. Su haznesini bol su ile elde yıkayıp yerine takın. İşlem sonrasında fincanlar istediğiniz doluluğa gelmiyorsa bu işlemi uygulayın. Kahve haznesini, pişme bölümüne yerleştirin. Tek kişilik pişirme düğmesine bastıktan sonra çift kişilik pişirme haznesine aynı anda basın. Yaklaşık 10 saniye kadar hazneye su dolar. Bu uygulama su haznesindeki pompanın düzgün bir şekilde yeniden çalışmasını sağlar. Çıkan suyu döktükten sonra, kahve pişirmeye başlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder