8 Kasım 2017 Çarşamba

Doğalgaz Nedir?

Başta Metan ve Etan olmak üzere çeşitli hidrokarbonlardan oluşan yanıcı bir gaz karışımıdır. Rengi ve Kokusu yoktur. Havadan daha hafif bir gazdır.

Doğalgazın Yararları

  1. Isıtmada, sıcak su elde etmede, yemek pişirmede büyük kolaylık sağlar.
  2. Binada izolasyon olup, doğalgazlı kombi kullanıldığı sürece kullanıcı beklentisine talep ettiği yanıtı almış olur.
  3. Doğalgazlı kombi ve ocak gibi ürünlerin bakımı yapıldığı sürece tasarruflu hale dönüşür.
  4. Çevre kirliliğine diğer enerji kaynaklarına göre daha az etki eder. Gaz yandığında ortaya sadece su buharı ile karbondoksit çıkar.
Doğalgaz Nedir?

Doğalgazın Zararları

  1. En büyük dezavantajı da budur. Önlem alınmadığında tehlikeli bir gaz türüdür. Gaz kaçağı meydana geldiğinde rengi ve kokusu olmadığından algılanmakta güçlük çeker. Vakit geç olursa kullanıcı hayatından olabilir.
  2. Doğalgaz bilindiği gibi zehirleyici bir gaz çeşidi değildir! Vücuda solunum yoluyla alındığı zaman kısa sürede baş dönmesi ve denge kaybı oluşur, acil müdahale edilmez ise bayılma ve hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Bu durumun solunumun durmasıdır

Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığında, kişi temiz havaya çıkarılmalı, sırt üstü yere yatırılmalı ve gövdesi yaklaşık 45° kadar yana çevrilerek derin nefes alması gerekmektedir. Bu sayede ciğer içindeki gaz dışarı çıkar ve insan sağlığı tehlikelerden uzaklaştırılabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder