7 Kasım 2017 Salı

Kombi Su Akıtıyor

Kombinizin su akıtma sorununa aşağıdaki maddelerden birisi sebep olmuş olabilir;
Basınç yükselme problemi olabilir.
Yüksek su basıldığında su damlatıyor olabilir.
Parçalarında çatlama,delinme ya da kırılma meydana geldiğinde su damlatabilir
Bakımsız kaldığında su damlatabilir.

Su Akıtma Arızası Varsa Hangi Parçalarda Arıza Olabilir?

Öncelikle doldurma musluğunu kontrol edin açık kalmış olabilir. Doldurma musluğu kapalı ise servisi arayınız. Servis ekipleri gelene kadar cihaza müdahale etmeyin ve farklı bir işlem yapmaya çalışmayın.Su akıntısı olduğunda genelde su emniyet ventilinden gelmektedir. Fakat bu her zaman emniyet ventili sorunlu demek değildir.

Plaka eşanjör, genleşme tankı,doldurma musluğu,ana eşanjör, emniyet ventili, pompa, blok gibi parçalarda arıza olabilir. Genleşme tankının havası eksik olabilir, hava prujörünün ağzı tıkalı olabilir. Bağlantılarda gevşeme durumu söz konusu da olabilir.

Kombinin Su Akıtma Arızası Nasıl Çözülür?

Su akıntısı sorunlarında uzman yardımı almanız gerekebilir. Uzman servis ekibi sorunu yerinde görüp sizi konu hakkında bilgilendirecektir. Sorunun çözümlenmesi adına gereken tespit yapılır ve arızalı parçalar çıkarılarak kullanıcı talebine bağlı uygulama ya da işlemler yapılır.

Servis Gelmeden Önce Ne Yapılmalıdır?

Su akıntısı gibi önemli sorunlarda aslında kullanıcı olarak yapabileceğiniz pek bir faaliyet bulunmamaktadır.Sadece doldurma musluğunu kontrol edebilir ve açık ise kapatabilirsiniz. Onun dışında cihaza genelde  müdahale etmemeye çalışın.

0 yorum:

Yorum Gönder