7 Kasım 2017 Salı

Kombi Sesli Çalışıyor


Sıcak su talebi için musluğu açtığınız zaman veya kombiyi petek konumuna aldığınız zaman kombi ateşleme yapar. brülörde yanma olduğu için kombi kısa süreliğine ateşleme yaptığına dair ses çıkarır. bu bir arıza durumu değildir. cihazın normal şekilde çalıştığını belirtir. bu durum dışında kombiden ses gelirse arıza var demektir.

Kombi Sesli Çalışıyor

Fan motorunda problem olabilir;

Hermetik ve yoğuşmalı kombilerde atık gaz sisteminde görev alan en önemli parçadır. Arızalanma sebeplerinin başında kombinin bakımsız kalması yer alır. Bakım uygulamasında fan gerekli ise sökülerek temizlenebilir ve gereken kontroller sorun oluşmadan yapılabilir. Cihaz bakımsız kaldı ise fan kontrol edilemez ve arıza durumu da tespit edilemez. Fan motoru sorununda genelde tamir ya da değişim yapılarak problem çözümlenebilmektedir.

Pompa arızalı olabilir

Her türlü kombinin devir daim yapma görevinde olan bir parçadır. Parçanın arızalanma durumlarında birden fazla sorun oluşabilir. Pompa arızasında genelde tamir de yapılabilmektedir. Fakat arıza durumlarında kullanıcı talebi ile ya da parçanın arıza durumuna göre parça değişim işlemi de yapılabilmektedir.

Gaz grubunda arıza olabilir

Kombilerde gaz armatörü olarak da bilinen bir parçadır. Ateşleme sisteminde görevi önemlidir. Kombide ses yapma sorunlarında nadiren de olsa arızalı çıkabilir. Arıza durumunda parçanın tamiri olmaz,parça değişimi gerekmektedir.

Üç yollu vana arızalı olabilir

Kombide kullanılan mevcut iki sistemi (sıcak su ve petek) birbirinden ayırma özelliğinde olan parçadır. Gürültüye neden olan parça üç yollu vana ise tamiri ve değişimi yapılabilmektedir.

Kombi kapağı yerine oturmamış olabilir

Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen takılmaması sebebi ile ses yapabilmektedir. Kapağın yerine oturtulması ile sorun çözümlenecektir. Bu durumda uzman yardımı alınması gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder