14 Kasım 2017 Salı

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kombi sıcak su ve ısınma gereksinimi karşılamakta olan doğalgaz, elektrik ve su ile çalışmakta olan bir cihazdır.

Kombiler duvara montajı yapılan, fazla yer kaplamayan, sessiz çalışan, kolay taşınabilen, ebat bakımından büyük olmayan, hafif ve hiçbir cihaza bağlı olmadan çalışan kullanıcısına konfor ve rahatlık yaşattıran cihazlardır.

Kombi en başta hiçbir cihazın sağlamadığı sıcak su ve ısınma ihtiyacını aynı anda karşılar. Ne kadar yakıt tüketirseniz ödemeniz o kadar olur. Kullanıcılarına yaz ve kış aylarında duş ve mutfakta sıcak su konforu sağlar. Bunun yanı sıra kış aylarında da dairemizde yer alan odalarımızı ısıtmamızda büyük katkısı bulunur. Bu etapta sıcak su için şofben ya da termosifon kullanımına, ısınmak için de farklı ısıtıcılara gereksinim olmaz. Bu nedenle de diğer ısıtma sıcak su cihazlarına nazaran avantajlıdır.

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nasıl bir ürün alacağınız hakkında araştırmalar yapmanızı ve dairenize uygun bir kombiyi seçmenizi öneririz.
Isıtma sistemleri ile ilgili ürün bulunan bayileri gezin ve servis ağı geniş bir marka seçimi yapın ki herhangi bir arızada profesyonel yardım almanız kolaylaşsın. Bu özellikle de hizmet alırken beklememek için önemli.
Yakınlardan bilgi almak gerekir. En uygun kombiyi seçebilmek için etrafınızdan bilgi alınız. Bu bilgiler dikkate alınmalıdır.
Dairenizin m2 sine göre bir kombi seçimi, yapılmalı.Aksi taktirde cihaz kapasite açısından uygun olmayabilir. Beklentiye fazla ya da performansı eksik kalabilir.

Güvenilir bayi ya da servislerden kombi almak gerekir. çünkü kombi montajı sırasında bir sorun yaşanırsa irtibat kurulabilecek birilerini bulmak önemlidir(veya herhangi bir arızada). Özellikle TSE damgasını arayın.
Ayrıca kombi tercihinde ilk maliyet değil, servis maliyetlerinin ve tüketim bedelinin de önemli olduğu unutulmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder