16 Ekim 2017 Pazartesi

Çamaşır Makinesi Leke Bırakıyor


Çamaşır makinesinin pas lekesi bırakıyor sorununa dair çözümler üreteceğiz.Yıkanmak üzere çamaşırların makineye atılması ve sonrasında çıkacak olan çamaşırlarda görülebilecek pas lekesi oldukça korkunçtur. Özellikle en değerli olan giysilerde bu sıkıntıya rastlanmış ise inanılmaz derecede can sıkıcı olacaktır. Değerli olan bir gömlek ya da perde, çarşaf pas lekesi ile makineden çıkarsa bu durum sıkıcı olacak ve çözüm için yöntemler aranacaktır. Makine için kullanılan deterjanlar da önemlidir. Bu anlamda deterjanı iyi seçiyor olmak çamaşırların daha temiz yıkanmasına nedendir ancak makine aksanı ile ilgili bir problemden dolayı lekeli çamaşırlar çıkıyorsa bu konu için çözüm yöntemleri düşünülecektir.
Çamaşır Makinesi Leke Bırakıyor

Lekelerin Nedeni Ne Olabilir?

  • Çelik kazanlı olan makinelerde vidalar paslanmış olabilir. Bu durum; çamaşır makinesinin çok uzun yıllardır kullanımı sonrası meydana gelmiş olabilir küçük bir ihtimaldir.
  • Çamaşır makinesine atılan çamaşırdan kaçan fermuar tarzında metal parçalar cihazın sıkma yaptığı esnada kazana kaçmış olabilir. Ve burada zamanla su ile kaynaşarak paslanabilir. Bu paslı fermuar yıkama esnasında suya pas salmakta ve çamaşırlara ulaşabilmektedir.
  • Temiz su musluğunu da kontrol etmek gereklidir. Buradaki hortumun filtresi pas lekesi tutmuş olabilir ve çamaşır makinesi su almaya başladığı zaman paslı olan bu filtreden içeriye doğru su girişi esnasında pas geçebilir ve çamaşırlar bununla lekelenebilir. Bu filtrelerin değişmesi gerekebilir. Teknik servis çağırmanızı öneriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder