21 Kasım 2017 Salı

Fırın Çalışmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Çoğu ocağın içinde iki ısıtma elemanı vardır. Fırının üstündeki broiler elemanı fırında pişirirken açılır ve pişirme ayarı sırasında yanar ve açılır. Ocağın altındaki fırın elemanı ancak fırında pişirildiğinde açılır. Broileriniz çalışıyor ancak alt öğeniz pişirme modunda açılmazsa veya fırınınız doğru sıcaklığa ulaşmazsa, bazı şeyler yanlış olabilir.

Bazen fırındaki elektrikli parçalar, fırında ısıtıcı elemanlara doğru sinyali iletememek üzere kırılabilirler. Broiler elemanını tutuşturan anahtar çalışmıyor olabilir, ancak diğer ısıtma elemanını çalıştıran anahtar açılmayabilir. Fırını açmak için gerçek fiziksel anahtar da kırılmış olabilir.

Fırındaki diğer ısıtma elemanı yontulmuş, bölünmüş veya kırılmış olabilir ve artık çalışmaz. Bunu fırından sökerek ve terminallerden çekerek kolayca değiştirebilirsiniz. Yeni ısıtma elemanını terminalin içine bastırın ve vidaları yerine takarak fırına sabitleyin.
Fırın Çalışmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Termostat fırın sıcaklığını algılar ve tutarlı bir sıcaklık için ısıtma elemanlarını açıp kapatır. Termostat kırılırsa, yüksek sıcaklık kaydediliyor olabilir ve onları kapatmak için ısıtma elemanlarına bir sinyal gönderiyor olabilir.

Genellikle, eğer ısıtma elemanınız takılıysa,
ancak broyleriniz yanarsa, ateşleyici o özel ısıtma elemanı üzerinde kırılmış olabilir. Ateşlemeç elemanın parlaklığına neden olan bileşendir. Genellikle, bu mekanizmalar kırılmadan önce zayıflayacaktır. Öyleyse, öğenin yalnızca parlak kırmızı yerine sarı veya turuncu renk aldığını fark ederseniz, zayıfladığının ve yakında değiştirilmesinin gerekli olduğunu gösterir.

0 yorum:

Yorum Gönder