22 Kasım 2017 Çarşamba

Çöp Öğütücüsü Neden Su Sızdırır?

Duvar Şalteri

Çöp imha edici bir duvar prizine takılıysa, elektrik prizine güç gelip gelmediğini belirleyin. Ünite bir prize takılı değilse, duvar anahtarını süreklilik açısından test etmek için bir multimetre kullanın. Buna ek olarak, evdeki devre kesicileri veya sigortaları kontrol edin.

Başlat Şalteri

Bazı çöp öğütücü modellerde bir durdurucu düğme bulunur. Çalıştırma düğmesi arızalıysa, öğütücü açılmayacaktır. Başlatma anahtarının arızalı olup olmadığını belirlemek için, başlatma anahtarını süreklilik açısından test etmek için bir multimetre kullanın. Çalıştırma düğmesi sürekliliğe sahip değilse değiştirin.

Güvenlik Anahtarı

Çöp öğütücü hiç dönmezse veya çalışmazsa emniyet anahtarı takılmış olabilir. Anahtar taşlama plakası sıkıştığında motoru korur. Öğütücünün yanındaki veya altındaki anahtarda, üzerinde yeniden ayarlanabilecek bir KIRMIZI düğme vardır. Düğmeye basıldıktan sonra öğütücü hala çalışmıyorsa, öğütme masası sıkışabilir. Boşaltma aracı anahtarını,  boşaltmak için ileri geri hareket ettirmek için öğütücünün alt ortasına yerleştirin. Modelinizde anahtarın alt kısmında bir açıklık yoksa, tablayı serbest bırakmak için çöp kutusunun üst kısmına ahşap süpürge kulp takılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder