13 Kasım 2017 Pazartesi

Ütü Alırken Dİkkat Edilmesi Gerekenler?

Ütü yapmak zordur ama ütü en gerekli ev aletlerinden biridir.  Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası.

Ütü Gücü

Ütünün gücü belli bir sıcaklığa ne sürede ulaştığıyla ölçülür. Watt değeri ne kadar yüksekse ütünün gücü o kadar fazladır demektir. Hızlı ütü yapmak için Watt değeri 2100-2400 olan ütüler önerilebilecek türden ütülerdir.
Ütü Alırken Dİkkat Edilmesi Gerekenler?

Ütü Tabanı 

Ütü yaparken ütünün kumaşa zarar vermesini engellemek için ütü tabanı çok önemlidir. Seramik taban, kumaşın parlamaması, yapışmaması ve ütünün kolayca hareket etmesi açısından en iyi ütü tabanıdır. Çelik tabanların ısıyı eşit şekilde dağıtması ve kumaş üzerindeki kayganlığının yüksek olmasına rağmen kullanımı oldukça zordur ve kumaşa zarar verme riski oldukça yüksektir.Çelik tabanlı ütülerin tabanı kolaylıkla çizilebilir. Tabandaki gözenek sayısı çok fazla önem taşır. Ne kadar fazla gözenek varsa ütü o kadar kısa bir sürede tamamlanır.

Ütü Buhar Basıncı 

Hızlı ve kolay ütü yapmanın diğer bir yolu ise buhar gücüdür. Buhar Basıncı kumaşla doğrudan ilgilenir. Zor kumaşlar için buhar basıncı yüksek seçilmelidir. Zor kumaşlar için geliştirilmiş bir özelliktir. Ne kadar yüksekse ütüleme süresi da o kadar azalır. Buhar özelliği için ütülerin  dakikada 10-160 g/dk arasında buhar gücü olması öngörülmelidir. Zor kumaşlardan sahipseniz sizede buhar basıncı yüksek olan bir ütü tercih etmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder