27 Kasım 2017 Pazartesi

Buzdolabı Yeterli Soğutma Yapmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Buzdolabınız yeterli soğutma işlemini yapamıyorsa bu yazımızı okuyarak sorununuzu çözebilirsiniz diye umuyoruz.

Buzdolabınızın içine fazla besin koymayınız

Kapalı su, yiyecek veya bozulmayan kaplar sıcaklığın dengelenmesine yardımcı olacaktır. Bunun nedeni, buzdolabındaki öğelerin soğuduğunu emmesi ve buz küplerinin bir içeceği soğuk tutmasıyla aynı şekilde, buzdolabının sabit bir sıcaklığı korumasına yardımcı olmak için çalışmasıdır. Buzdolabının kapısını açtığınızda, serin hava patlar ve sıcak hava içeri girer. Buzdolabındaki öğeler ne kadar fazla olursa buzdolabını soğuk tutmak için daha az hava gerekir. Bu nedenle, kapıyı tekrar kapattığınızda, buzdolabı daha hızlı bir şekilde sabit bir sıcaklığa döner.

Buzdolabı sıcaklık ayarlarını kontrol ediniz

Buzdolabı Yeterli Soğutma Yapmıyor, çevirme veya Dijital Okuma Modelleri için, daha serin bir sıcaklık ayarı için sıcaklık kontrolünüzü bir numara daha yüksek olarak ayarlayın.

Buzdolabı Kapağının Kapandığından emin olun

Tepsiler, tabaklar, yiyecek öğeleri (pizza kutuları gibi) ve kapının kapanmasına müdahale edebilecek buz kutusunun arkasındaki buz gibi büyük öğeleri kontrol edin. Kapılar kısmen açıldığında kendiliğinden kapanmazsa, dengeleme bacaklarını veya silindirlerini arkadan daha yüksek olacak şekilde ayarlamanız gerekebilir. Kapıyı yarıya kadar açtığınızda (45 derece açıyla) kapı kendiliğinden kapanana kadar seviyeyi ayarlamaya devam edin.

0 yorum:

Yorum Gönder