1 Kasım 2017 Çarşamba

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir ?

Her elektrikli süpürgenin bir temizleme yöntemi olduğunu belirtmemiz gerekir. Süpürgemizi satın alırken sormamız ve öğrenmemiz gerekenlerin başında temizleme yöntemi gelmekte. Eğer sorup öğrenemediysek, kullanma kılavuzu bize yardımcı olacaktır. Kullanma kılavuzumuzu kaybettiysek, internette marka ve model ismiyle arama yaptığımızda, bu dokümana mutlaka ulaşırsınız. İlgili yerleri okuyup temizleme hakkında fikir edinebilirsiniz.

Nasıl Temizlenir?

  1. İlk yapmanız gereken, süpürgenin fişinin elektrikle temasını kesmek.
  2. Elektrikli süpürge toz torbalı modelse; toz torbasını yerinden çıkartıp eğer dolmuşsa yeni bir torba ile değiştirmelisiniz. Takacağımız yeni torbanın makineye uygun olduğundan emin olmanız ve doğru takmanız şart, yoksa ileriki kullanımlarınızda problem yaşayabiliriz.
  3. Elektrikli süpürgede torba yerine tozların toplandığı bir hazne varsa, kullanım kılavuzundan ilgili bölümü incelemek yararlı olacaktır. Genelde toz haznesi olan makinelerin bu bölümleri yıkanabilmekte ancak kimileri nemli bezle temizlenmektedir. Toz haznesi yıkanabilir özellikte ise; kesinlikle aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Mümkünse ılık suyla birkaç kez yıkamak yeterli olacaktır. Yıkadığınız toz haznesini tekrar yerine takmadan önce iyice kurumuş olduğundan emin olun.

0 yorum:

Yorum Gönder