26 Eylül 2017 Salı

Ocak Arızaları


Gaz ateşlenmiyor


Gaz hortumunu kontrol ediniz.Gaz musluğunu kontrol ediniz.Ocağınızda otomatik çakmak fonksiyonu mevcut ise, çakmağın çalışmamasının sebebi, ateşleme bujisinin ocak gözü ile temas etmemesi olabilir. Eğer ocağınızı kısa süre önce temizlediyseniz, ocak gözleri ve kapaklarını düzgün bir şekilde yerleştirememiş olabilirsiniz. Eğer ocağınızı kısa süre önce temizlediyseniz, ocak gözleri hala kurumamıştır. Çakmak düğmesi en az 6-7 saniye boyunca basılı kalmalıdır.

Elektronik çakmak çalışmıyor


Ocak çakmağı, ateşleme bujisi, ocak gözü ile temas etmediği için çalışmıyor olabilir. Eğer ocağınızı kısa bir süre önce temizlediyseniz, bekler hala kurumamış olabilir. Elektrikli çakmak, tüm ocak gözlerinde aynı anda yanmalıdır.

Gaz kokusu geliyor


Gaz borusunun sağlam olup olmadığı konrol edilmelidir.

Ocak kapağı kırıldı


Ocak gözleri hala sıcak iken ocak kapağını kapatmayın! Ocak gözleri hala sıcak iken ocak kapağını kapatmayın! Kapağı kapattıktan sonra üzerine hiçbir şey koymayın. Kapak hala sıcak iken soğuk suyla temizlemeyin.

Çakmak düğmeleri çok sıcak oluyor


Eğer ocak fırının üzerinde yer alıyor ise ya da solo fırınlarda ocağın altında yer alan fırın çalışıyor ise, bu durum normal sayılabilir. Ocağınızda, pişirmesi uzun süre alan yiyecekler mi pişiriyorsunuz? Tava ve tencerelerin büyüklüğünü kontrol edin: fazla büyük kızartma tavaları aşırı ısınmaya yol açabilir.

Emniyet vanasının çalışıp çalışmadığından emin olmak istiyorum


Kullandığınız ocak modelinde emniyet vanası mevcut ise, vananın düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını anlamak için basit bir test uygulayabilirsiniz.

Tencere ve tavalar anormal şekilde kararıyor


Ocağın düzgün bir şekilde yanması için ocak gözlerinin ve göz başlıklarının doğru bir şekilde yerleştirilmesi gereklidir. Gazın içinde yabancı maddeler olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder