26 Eylül 2017 Salı

Buzdolabı Temizliği

Ön Temizlik

Buzdolabı temizliğine başlamadan önce mutlaka buzdolabının fişini çekiniz. Ardından yiyecekleri sırayla çıkarıyoruz. Eğer güneş alan bir yerdeyse mutlaka üstünü bir bezle kapatıyoruz ve kısa süreliğine de olsa soğuğu muhafaza etmeye çalışıyoruz. Bu sırada buzdolabında eğer ilaç varsa onların da son kullanma tarihine bakıyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş hiçbir yiyecek ya da ilacı daha fazla orada tutmayınız.Tüm rafların boşaldığından emin olduktan sonra buzdolabının çıkabilen raflarını da çıkarınız.

Çıkabilen Parçaların Yıkanması

Çıkarmış olduğumuz raflar ya da plastik bölmeleri bulaşık makinesine koymadan elde yıkayınız. Bunun için bulaşık süngerimizi ve kullandığımız bulaşık deterjanını tercih ediniz. İyice yıkadığınızdan emin olduğunuzda bol su yardımıyla durulayınız. Buzdolabındaki her bölümün kirlerden arındığından emin olduktan sonra  aynı şekilde bulaşık deterjanı gibi kimyevi maddelerden de uzaklaştığından emin olmamız gerekiyor. Aksi halde beklemediğimiz anlarda yiyecek ya da içeceklerden kimyasal bir tat alabiliriz.

Buzdolabı İçi ve Dondurucunun Temizlenmesi

Raflar kurumaya devam ederken hazırlayacağımız özel bir karışım ile buzdolabının içini ve dondurucu bölmesini temizlemeye hazırlanıyoruz. Dondurucu bölmesini temizlemeden önce mutlaka ürünleri çıkarıyor ve boş bir alan elde ettiğimizden emin oluyoruz. Aynı şekilde dondurucu bölmesindeki tarihi geçmiş ürünlerden kurtuluyoruz. Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su doldurunuz. İçine 4 yemek kaşığı sirke atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz. Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyiniz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyınız. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliniz. Buzdolabının lastiklerini temizlemek için: Beklenmeyen şekilde buzdolabının lastik bölümünde de kir bulunabilir. Bu kirlerden kurtulmak için karbonat döküp birazcık ıslattığımız diş fırçasıyla boydan boya tüm lastiği ovunuz. Ardından nemli bir bez yardımıyla lastiği siliniz.

Buzdolabının Dışını Temizlemek İçin

Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliniz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliniz. Son olarak kuru bir bezle kurulayınız.

Çıkarılan Yiyeceklerin Yerleştirilmesi

Kuruyan rafları buzdolabının içindeki yerlerine yerleştiriyoruz. Eğer raflarda nem kaldıysa kuru bir bez yardımıyla sularından arındırınız. Ardından her bir ürünü kendi rafına yerleştiriniz. Yani sebzeler sebzelik rafına, süt ürünleri kapalı raflara, ilaçlar kapaklı farklı bir bölmeye. Dondurucuyu da aynı şekilde kullanma ihtimali en yüksek olanları en üste koyacak şekilde düzenleyiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder