26 Eylül 2017 Salı

Klima Hakkında Bilgiler


KLİMA NEDİR? 

Klimalar insanların daha konforlu ve rahat yaşaması amacıyla kapalı ortamların havasını soğutan, nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden cihazlardır. Konutlardan araçlara, iş yerlerinden eğitim mekanlarına kadar tüm alanlarda kullanılmaktadırlar.

Klima Bakımının Önemi Nedir?

Klimanız ideal filtreleme yapamayacağından toz ve partiküller ortamda kalır,Klimanız sağlıksız hava üretir,Klimanızda hoş olmayan kokular oluşur,Klimanızın kapasitesi ve performansı düşer,Klimanızın enerji sarfiyatı artar,Klimanızı oluşturan ekipmanlar daha çabuk yorulur ve daha erken arıza yapar,Klimanızın kompresörü daha çok ve düzensiz çalışacağından ömrü azalır,Klimanızın drenaj sisteminde oluşan tıkanmalar su sızıntılarına neden olur,Klimanızın elektrik tesisatında oluşacak oksitlenmeler daha büyük arızalara neden olur.

KLİMA MODELLERİ HAKKINDA KISA BİLGİ 

Pencere Tipi Klima

Ekonomik olarak düşünüldüğünde pencere tipi klimalar en uygun fiyatlı çözümlerdir. Montajı kolaydır ve gerektiğinde başka mekanlara kolaylıkla taşınabilirler. Ancak bu avantajlarına rağmen estetik olmayışından, ses seviyelerinin yüksek oluşundan ve elektrik tüketiminin fazla oluşundan dolayı konfor şartı istenen mekanlarda tercih edilmezler.

Salon Tipi Split Klima

Salon tipi split klimalar, özellikle mağaza ve toplantı salonu gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu geniş mekanlar için ideal klimalardır. Yüksek hızlı ve güçlü fan sistemleri ile homojen hava dağılımını sağlarlar. Standart olarak ek ısıtıcı takviyelidirler. Bu sayede heat pump ısıtma sistemini destekleyerek düşük dış ortam sıcaklıklarında da sorunsuz çalışırlar.

Duvar Tipi Klima

Bir iç ve bir dış veya bir dış birçok iç üniteden oluşan bu klimalar oldukça düşük ses seviyesinde çalışırlar. İç ünitelerle dış ünite arasında bakır boru, elektrik kablosu, drenaj hortumu, izole ve bandajdan oluşan bağlantının yapılması gerekir. Montaj uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Duvar tipi split klimaların 7000 Btu/h ile 30000 Btu/h kapasiteler arasında değişik modelleri vardır. Konutlarda da problemsiz olarak kullanılabilmektedirler.

Çatı Tipi ( Roofrop) Klima

Paket tip klimalar olarak da isimlendirilen çatı tipi klimalarda iç ünite ve dış ünite tek ünite haline getirilmiştir. İkinci bir üniteleri yoktur. Az yer kaplaması, hava debisinin yüksek oluşu gibi avantajlarından dolayı tercih edilirler. Elektrik enerjisi ile çalışırlar. Isıtma ve soğutma özellikleri vardır. Hava kanalları aracılığı ile istenilen mekanlara şartlandırılmış hava dağılımı sağlanır. Taze hava ile çalışabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder