26 Eylül 2017 Salı

Kombi Nedir?

     

        

Kombi Nedir?


Kombi sıcak su ve ısınma gereksinimi karşılamakta olan doğalgaz, elektrik ve su ile çalışmakta olan bir cihazdır.

Kombiler Nasıl Cihazlardır?


Kombiler duvara montajı yapılan, fazla yer kaplamayan, sessiz çalışan, kolay taşınabilen, ebat bakımından büyük olmayan, hafif ve hiçbir cihaza bağlı olmadan çalışan kullanıcısına konfor ve rahatlık yaşattıran cihazlardır.

Kombiler Hangi Ekipmanlara Sahiptir?

Kombi öncelikle ısıtma sistemi içinde gerekli olan genleşme tankı, termostat, kontrol panosu, pompa gibi zorunlu sistemlerine aynı zamanda kullanıcı sağlığı açısından emniyet ekipmanlarına sahiptir denilebilir.

Kombi Kullanmak Nasıl Bir Avantaj Sağlar?


Kombi en başta hiçbir cihazın sağlamadığı sıcak su ve ısınma ihtiyacını aynı anda karşılar. Ne kadar yakıt tüketirseniz ödemeniz o kadar olur. Kullanıcılarına yaz ve kış aylarında duş ve mutfakta sıcak su konforu sağlar. Bunun yanı sıra kış aylarında da dairemizde yer alan tüm odalarımızı ısıtmamızda büyük katkısı bulunur. Bu etapta sıcak su için şofben ya da termosifon kullanımına, ısınmak için de farklı ısıtıcılara gereksinim olmaz. Bu nedenle de diğer ısıtma sıcak su cihazlarına nazaran avantajlıdır.

Kombiler Küçük Mekanlar İçin mi Uygun mudur?


Önceleri yani kombilerin ilk üretildiği tarihlerde küçük mekanlar için daha uygundu diyebiliriz. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte kaskat uygulamalar sayesinde daha büyük mekanları daha iyi ısıtabilme özelliğinde denilebilir.

Kombinin Çalışma İzlemi Nedir?


Kombi genelde şofben gibi sıcak su cihazlarının çalışma sistemi ile hemen hemen aynı çalışma sistemine bağlıdır. Şöyle ki; borulardan gelen suyun eşanjör aracılığı ile ısıtılması ilkesi üzerinde çalışma izlemi sergilemektedir.

Kombi Güvenilir Midir?


Özellikle bacalı kombilerde baca çekmemesine ya da atık gazın atılamayarak geri gelmesine, bunun yanı sıra aşırı ısınma durumlarına, alevin sönmesine, donmalara ya da gaz kaçağına karşı gereken önlemler üretim sırasında alınmıştır. Yani TSE standartlarının önerdiği yapılmasını zorunlu tuttuğu her tür önlem alındığı için güvenilirdir diyebiliriz.

Kombi Çeşitleri Nelerdir?


Kombiler öncelikle çalışma prensiplerine göre bacalı, hermetik yarı hermetik ve yoğuşmalı olarak gruba ayrılırlar. Ayrıca ateşleme sistemine göre de pilot alevli aynı zamanda elektronik ateşlemeli olarak 2 gruba ayrılmaktadır.

Kombileri Birbirinden Hangi Özellikler Ayırır?


Kombiler zaten çeşitleri sebebi ile ve çalışma sistemleri sebebi ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Yani bacalı bir kombi bina bacasına bağlanır. Dairede baca çıkışı varsa bağlantısı yapılabilir. Hermetik kombide bu koşul yoktur. Direk olarak borusu dışarı verilir ve fan ile temiz hava atık gaz akışını sağlar. Yoğuşmalı kombiler ise daha çok büyük dairelerde kullanılır. Bu özellikler zaten kombiler birbirinden ayırmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder