Bulaşık Makinesi Su Almıyor
Su giriş valfi: Bu parça bozulduğu zaman makine su almaz. Bu nedenle eğer bulaşık makineniz su almıyorsa ilk olarak su giriş valfini kontrol etmelisiniz.
Pompa motoru: Pompa motoru, makinedeki suyu boşaltmakla yükümlüdür. Ancak bu parça kısa devre yaparsa ya da herhangi bir nedenle hata verirse bulaşık makinesi arıza yapabilir.
Emniyet sivici: Her marka ve modelde emniyet sivici bulunmaz; ancak bulunanlar için su arızalarında emniyet sivicinin de kontrol edilmesi gerekir. Zira su almama problemi, emniyet sivicinin bozulduğuna işaret de olabilir. Emniyet sivicini yalnızca teknik servis değiştirebildiğinden, arıza durumunda mutlaka bulaşık makinenizin markasına uygun yetkilendirilmiş teknik servisi çağırmanızı öneriyoruz.
Musluk: Eğer bulaşık makinesi su almıyor ise ilk yapmanız gerekenlerden biri musluğu kontrol etmektir. Bulaşık makinesinin bağlı olduğu su hortumunun ucundaki musluğun kapalı olması ya da bozuk olması da güçlü bir ihtimalken, sular kesilmiş ve siz bunu fark etmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle teknik servis çağırmadan önce mutlaka musluğu kontrol edin.
Pervaneler ve deterjan seçimi: Eğer deterjanınız olduğu gibi çıkıyorsa ve bulaşıklarınızı temizlemiyorsa doğru deterjanı kullanmıyor olabileceğiniz gibi makinadaki pervaneler de tıkanmış olabilir. Bu yüzden önce iki pervaneyi de sökerek tıkalı olup olmadıklarını kontrol edin, ardından ihtiyacınıza uygun bir deterjan seçimi yapın.
Su giriş kontrolü göstergesi yanarsa
Su giriş hortumu katlanmış. Su giriş hortumunu katlanıp bükülmeyecek şekilde yerleştiriniz. Su musluğu kapalı. Su musluğunu açınız. Su musluğu sıkışmış veya kireçlenmiş. Su musluğunu açınız.Su girişindeki süzgeç tıkanmış. Cihazı kapatınız ve fişi prizden çekiniz. Su musluğunu kapatınız. Su bağlantısını çözünüz.Su giriş hortumundaki süzgeci temizleyiniz. Su bağlantısını yeniden vidalayınız. Sızdırmazlığı kontrol ediniz.Süzgeçler pislenmiş veya tıkanmış. Süzgeçleri temizleyiniz. Pis su boşaltma hortumu tıkalı veya katlanmış. Hortumu katlanmayacak şekilde yerleştiriniz, gerekirse artıkları gideriniz.
Su beslemesinin kontrolü göstergesi yanıp söner
Muhtemelen bir teknik arıza oluştur. Cihazları AÇIK/KAPALI şalteri üzerinden kapatınız. Kısa süre sonra cihazı yeniden çalıştırınız. Eğer problem yeniden oluşursa, su musluğunu kapatınız, elektrik şebekesi fişini çekip çıkarınız ve yetkili Profilo servisi çağırınız.
Program sona erdikten sonra cihazın içinde su kalıyor
Süzgeç sistemi veya süzgeçlerin alt bölümü tıkanmış. Süzgeçleri ve alt kısımlarını temizleyiniz. Yıkama programı henüz sona ermemiş. Program sonunu bekleyiniz veya ”Reset” fonksiyonunu uygulayınız.
Bulaşıklar kuru değil
Parlatıcı ilave ediniz. Kurutmasız bir program seçilmiş. Kurutma fonksiyonlu program seçiniz
Bulaşıkların çukur kısımlarında su toplanmış
Yerleştirme esnasında eğik yerleştirmelere dikkat ediniz, ilgili bulaşıkları mümkün olduğu kadar eşit yerleştiriniz.
Yıkama işleminden sonra cihazın iç kısmı ıslak
Cihaz hatası yok. ”Kondansasyon kurutma” adı verilen kurutma prensibine göre, kabın içinde su damlaları olması fiziksel bir olaydır ve istenilen bir durumdur. Havadaki nem makinenin iç yüzlerinde yoğuşur, aşağı akar ve pompalanıp boşaltılır.
Bulaşıklarda yemek artıkları var
Bulaşıklar birbirine çok yakın yerleştirilmiş, bulaşık sepeti fazla doldurulmuş.
Bulaşıkları, yeterli boşluk olacak şekilde ve püskürtme kollarından çıkan su bulaşıkların yüzeyine erişebilecek şekilde yerleştiriniz.Temas yerleri olmasını önleyiniz. Bulaşıkları cihaza su püskürtme kolları serbest dönebilecek şekilde yerleştiriniz. Su püskürtme kollarındaki memeler tıkanmış. Püskürtme kolu memelerini temizleyiniz,Daha güçlü bir yıkama programı seçiniz.
Bulaşıkların üzerinde çay veya ruj artıkları mevcut
Ayarlanan yıkama sıcaklığı çok düşük olabilir. Daha yüksek bir yıkama ısı derecesine sahip bir program seçiniz. Çok az miktarda veya uygun olmayan deterjan. Doğru dozajlı uygun bir deterjan kullanınız. Bulaşıkları ön yıkamaya tabi tutmayınız. Sadece kaba yemek artıklarını bulaşıklardan gideriniz.
Plastik parçalarda renk değişikliği söz konusu
Ayarlanan yıkama sıcaklığı çok düşük. Daha yüksek bir yıkama ısı derecesine sahip bir program seçiniz.
Çatal bıçaklar üzerinde giderilebilen izler var
Çok fazla parlatıcı kullanılmış. Parlatıcı miktarını düşük kademeye ayarlayınız. Parlatıcı yoktur veya ayar çok düşük. Parlatıcı doldurunuz ve dozajı kontrol ediniz.
Cihaz program esnasında duruyor
Cihaz kapısı tam kapalı değil. Cihazın kapısını kapatınız. Tablet tutma kabına bulaşık parçaları veya koku verici koymayınız. Üst sepet cihaz kapısının iç kısmına bastırıyor ve cihaz kapısının güvenli kapanması önleniyor. Cihazın arka yüzünün örn. priz veya monte edilmemiş hortum tutucu nedeniyle içeri bastırılıp bastırılmadığını kontrol ediniz.
Cihazın genel durumu
Yıkama alanında yağ ve kireç artıkları toplanıp toplanmadığını kontrol ediniz. Bulaşık deterjanı haznesine bulaşık deterjanı doldurunuz. Cihaza bulaşık koymadan, en yüksek yıkama sıcaklık derecesine sahip yıkama programını çalıştırınız. Cihazı temizlemek için sadece, özellikle bulaşık makineleri için elverişli olan temizleme maddeleri/bulaşık makinelerini temizleme maddeleri kullanınız. Cihaz kapısının contasının daima temiz ve hijyenik kalması için, contayı muntazam aralıklar ile nemli bir bez ve biraz bulaşık deterjanı ile temizleyiniz. Cihaz uzun süre çalıştırılmayacaksa, kapısını biraz açık konumda bırakarak, rahatsız edici koku oluşmasını önleyiniz. Bulaşık makinenizi temizlemek için kesinlikle buharlı temizleme cihazları kullanmayınız. Cihazın ön yüzünü ve kumanda panosunu muntazam aralıklarla hafif nemli bir bez ile siliniz; su ve biraz bulaşık deterjanı yeterlidir. Kaba yüzeyli sünger ve ovalama gerektiren temizleme maddeleri kullanmayınız, çünkü bu malzemeler cihaz yüzeyinin çizilmesine neden olabilir. Paslanmaz çelik cihazlarda: Sünger bez kullanmayınız veya ilk kez kullanmadan önce, korozyonu önlemek için birkaç kez iyice yıkayınız.
0 yorum:
Yorum Gönder