26 Eylül 2017 Salı

Bulaşık Makinesi Bakım ve Temizlik


Bakım ve Temizlik

Düzenli aralıklarla temizlenmesi halinde ürünün kullanım ömrü artar ve sık karşılaşılan sorunlar azalır.Makineyi temizlemeden önce fişini çekin ve musluğu kapatmayı unutmayın.
Temizlerken aşındırıcı malzemeler kullanmayın.Makinenin verimli çalışması için filtre ve pervaneleri haftada en az bir kez temizleyin.Makinenin dış yüzeyinin temizlenmesi
Makinenizin dış yüzünü ve kapı contalarını hassas bir temizlik malzemesi ve nemli bir bez yardımıyla hafifçe silin. Kontrol Panelini ise yalnızca hafif nemli  bezle silin. 

Makinenin iç tarafının temizlenmesi

Makinenin içini ve hazneyi kirlilik durumuna göre deterjansız Ön Yıkama veya deterjanlı uzun bir yıkama programı çalıştırarak temizleyin.Makinenin içinde su kalmışsa, “Programın iptal edilmesi” bölümündeki işlemleri uygulayarak makinedeki suyun tahliye edilmesini sağlayın. Su tahliye edilemiyorsa, makinenin dip kısmında birikerek su yolunu tıkamış kir parçalarını temizleyin.

Filtrelerin temizlenmesi

Makinenin verimli çalışması için filtreleri haftada en az bir kez temizleyin. Filtreler üzerinde yemek artığı kalıp kalmadığını kontrol edin. Yemek artığı kalmışsa filtreleri çıkarıp musluk altında iyice temizleyin.

Üst pervane

Üst pervane deliklerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. Tıkanıklık varsa pervaneyi çıkarıp temizleyin. Üst pervaneyi somununu sola doğru çevirerek çıkarabilirsiniz. Üst pervaneyi yerine takarken somunu tam olarak sıktığınızdan emin olun.

Tavan Pervanesi

Makinenizin en üst kısmındaki Tavan Pervanesinin deliklerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. Tıkanıklık varsa çıkarıp temizleyin. Yerinden çıkarmak için hafifçe yukarı doğru bastırıp, saat yönünde çevirin. Yerine geri takmak için pervaneyi yuvasına oturtup yukarı doğru hafifçe bastırarak saat yönü tersinde sıkılaşana kadar döndürün. Pervane serbest kaldığında rahatça döndüğünü kontrol edin.

Önemli Güvenlik ve Kullanım Talimatları

Bu bölümde, kişisel yaralanma ya da maddi hasar tehlikelerini önlemeye yardımcı olacak güvenlik talimatları yer almaktadır. Bu talimatlara uyulmaması halinde her türlü garanti geçersiz hale gelir.

Genel güvenlik

Ürünü halı kaplı zemin üzerine yerleştirmeyin. Alttan hava alamayacağı için elektrikli parçaları fazla ısınır. Bu durum ürünün arızalanmasına neden olabilir.Elektrik kablosu / fişi arızalı ise ürünü çalıştırmayın. Yetkili Servisi arayınız.Ürünü, “Teknik özellikler” tablosundaki değerlere uygun bir sigorta tarafından korunan topraklı bir prize bağlayın. Topraklama tesisatını ehliyetli bir elektrikçiye yaptırmayı ihmal etmeyin. Su şebekesi ve gider hortumu güvenli bir biçimde sabitlenmiş ve hasarsız durumda olmalıdır.Ürünü kullanmadığınız zamanlarda fişini prizden çekin.Ürünü, üzerine su püskürterek veya su dökerek kesinlikle yıkamayın! Elektrik çarpma tehlikesi vardır!Fişe ıslak ellerle  dokunmayın! Fişi çekmek için kablosundan tutmayın, her zaman fişi tutarak çekin.Kurulum, bakım, temizlik ve tamir işlemleri sırasında ürün fişe takılı olmamalıdır.Kurulum ve tamir işlemlerini her zaman Servise yaptırın. Üründe hiçbir zaman kimyasal çözücü maddeler kullanmayın. Bu maddeler patlama riski taşımaktadır.Üst ve alt sepetleri tamamen dışarı çektiğinizde ürünün kapısı sepetlerin bütün yükünü üstlenir. Kapının üzerine başka yükler koymayın, devrilebilir.Ürünün kapısını bulaşık koyma ve çıkarma işlemleri dışında asla açık bırakmayın.Ürün çalışırken gerekmedikçe kapısını açmayın. Açmanız gerektiğinde çıkabilecek sıcak buhara karşı dikkatli olun.

0 yorum:

Yorum Gönder