26 Eylül 2017 Salı

Buzdolabı Soğutmuyor

Buzdolabı Neden Soğutmaz?

Buzdolabının soğutmaması, buzdolabında kokulara veya çalıştığında çıkan seslerin çıkmamasına yol açar. Soğutmama probleminin birçok nedeni bulunmaktadır. Elektrik devresinden, buzdolabı kapağından veya buzdolabının içinde yer alan boru sistemlerinde meydana gelen bir arızadan kaynaklanabilir. Buzdolabının soğutmama sorunu teknik servisle çözülebileceği gibi kendiniz de çözebilirsiniz.

Evde Buzdolabı Soğutmama Problemi Nasıl Giderilir?

Buzdolabınızda soğutma problemi yaşıyorsanız, içini tamamen boşaltın. Dolabın fişini çekin ve 4 saat boyunca bekletin. Buzdolabının kapağı açık olsun. 4 saat sonra buzdolabının fişini takıp soğutup soğutmadığını kontrol ediniz. Buzdolabı çalışırken kapak ve kapak lastikleri mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer buzdolabı lastikleri esnediyse dışarıdan hava alır. Bu durum soğutmanın azalmasına ve gıdaların erken bozulmasına yol açabilir. Lastiklerin esnek olup olmadığını dolabı kapatmadan arasına bir kâğıt koyun. Kâğıdı kolaylıkla çekebiliyorsanız, lastiklerinizin değişme zamanı gelmiş demektir. Buzdolabında soğutma problemine üst fanı da oldukça önemlidir. Üst fanı buzdolabını kapattıktan sonra iç kısımda yer alan düğmeye basın. Eğer ses gelmiyorsa fan çalışmıyor demektir, bu durumda teknik servis çağrılmalıdır.

Buzdolabının Soğutmamasına Neden Olan Arızalar?

Buzdolabında soğutma problemine yol açan sorunlardan biri de buzdolabı filtresinin tıkanmasıdır. Kompresör arızalanması, Arka kısımda bulunan evaporatörün üst kısmının kar yapması, rezidansların yanması, zamanlayıcının zamanında çalışıp, durmaması da buzdolabında tamir edilmesi gereken problemlerdir. Bunun dışında gaz borularındaki gaz sızıntısı, diğer borularda tıkanma meydana gelmesi de soğutmayı engellemektedir. Bu tür durumlarda teknik servise haber verilmelidir.

Buzdolabı Bakımı Nasıl Yapılır?

Tüm buzdolapları daha uzun süre kullanılabilmesi için belirli aralıklarla bakıma ihtiyaç duya. Bakımı ve temizliği yapılmayan buzdolapları kısa bir süre sonra problemler yaşatacaktır. Bu nedenle buzdolabı bakımında titiz davranılmalıdır. Eğer buzluk kısmı buz tutuyorsa, buzlar mutlaka temizlenmelidir. Buzdolabında meydana gelen buzlar, kesici aletlerle kazınmamalıdır. Özel plastik buzdolabı buzu kesiciler veya eriterek temizleme tercih edilmelidir. Buzdolabının içine akan sıvılar, buzdolabının arızalanmasına neden olabilir. Bu nedenle iç kısmı mutlaka temiz ve kuru tutulmalıdır.

Buzdolabının İçindeki Buzlar

İncecik bir tabaka buz dahi olsa bu büyük daproblemlere yol açabilir. Oluşan buzlar temizlenmediğinde, buzlar zamanla buzdolabının içinde yer alan termostat alıcısını yakabilir. Termostat alıcısının yanması, buzdolabının ısısının fark edilmemesine sebep olmaktadır. Bu durum soğutma problemine yol açar. Buzdolabının içi ısınsa dahi fark etmezsiniz. Bu nedenle gıdalar buzdolabında çabuk bozulmaya başlar. Bu nedenle buz kısmı düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. İnce bir tabaka dahi olsa derhal temizlemeye özen gösterilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder