26 Eylül 2017 Salı

Çamaşır Makinesi Temizliği

Çamaşır Makinesi Temizliğine Başlamadan Önce

Üreticinin temizlik tavsiyeleri için makinenizin kullanma kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Çamaşır makinenizi altı ayda bir temizleyiniz. Deterjan gözü temizliğini haftada bir yapınız. Çamaşır makinesi temizleyici ürünlerini her zaman kullanma talimatına uygun kullanın. Çamaşır makinesi temizliği sırasında ağır kimyasal maddeler kullanmayınız.Sağlık açısından zararlı olup makinenizde geri dönüşümü olmayan zararlara sebep olabilir.

Dış Temizlik

Ilık su koyduğunuz bir kabın içerisine az miktarda bulaşık deterjanı damlatın. Makinenizi çizmeyecek bir bez ve hazırladığınız suyla makinenizi silin. Kirler çıktıktan sonra,suyla nemlendirilmiş bir bezle silin. Kuru bez ile kurulayın.

İç Temizlik

Makinenizin iç temizliği hem sizin sağlığınız hem de makinenizin uzun ömürlü olması için önemlidir. Günümüzde kullanılan modern çamaşır makinelerinin servis yıkama programları vardır ve bu programın tek amacı makinenizin iç kısmını temizlemektir.

Deterjan haznesi temizliği

Bu haznede zamanla biriken deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları tortulanmaya neden olabilir. Bu kalıntılar küflenmeye bile neden olabilir. Bu sebeple deterjan haznesini belirli aralıklarla temizleyiniz. Deterjan çekmecesi makinenizden rahatlıkla çıkarılabilen bir parçadır. Bazı çamaşır makinelerinde yumuşatıcı gözüne bastırarak, bazılarında ise dip kısmına bastırarak çıkarabilirsiniz. Dilerseniz nasıl çıkarıldığını makinenizin kullanma kılavuzundan da öğrenebilirsiniz. Daha sonra, bu parçayı musluğun altına tutarak bütün kalıntılardan arındırın. Deterjan haznesinde tortular kalmış olabilir. Bu kalıntıları temizlemek için nemli bezle deterjan haznesini silin ve çekmeceyi tekrar yerine takın.

Körük lastiği temizliği

Zaman içerisinde lastik üzerinde deterjan kalıntıları birikir. Sürekli ıslak ve tortulu kalan bu lastik zaman içerisinde küf ve kötü kokulara neden olur. Bu sebeple, makinenizi her kullanım sonrası kuru bir bezle lastiğin üzerindeki kalıntıları ve ıslaklığı siliniz.

Çamaşır makinesi kireci nasıl temizlenir?

Çamaşır makineleri zamanla kireç tutarlar. Bu kireç kalıntıları düzenli olarak temizlenmediği zaman makinenizde teknik arızalara yol açabilir ve bazen bu arızalar makinenizi çöpe atmanıza bile sebep olabilirler. Bu yüzden çamaşır makinenizi düzenli aralıklarla kireçten arındırmalısınız. Dışarıdan satın alabileceğiniz kireç çözücü ürünler, makinenizi temizlemenizde size yardımcı olacaktır. Bu gibi ürünleri kullanırken her zaman kullanma talimatlarını takip etmeniz gerekmektedir. Buna alternatif olarak çamaşır makinesi temizliğinde sirke kireç çözücü olarak kullanılabilir. Makinenizin deterjan gözüne bir su bardağı sirke ekleyin ve en yüksek sıcaklık ayarında boş olarak çalıştırınız. Makinenizin sirkeden arındığından emin olmak için ikinci kez boş olarak yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Ayrıca sirke, makinenizdeki kötü kokulardan kurtulmanıza da yardımcı olabilir. Düzenli olarak uygulayacağınız bu temizlik yöntemleri sayesinde oluşabilecek arızaların önüne geçip çamaşır makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder