30 Ekim 2017 Pazartesi

Ütü Nasıl Temizlenir ?

Ütü tabanı kumaş yapısı ve kullandığımız sudan dolayı çabuk kirlenir. Ütü temizlemeyöntemleri ile ütünün altındaki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Ütüler çelik ya da demirden üretilmiş olsalar da aslında çok hassas ve daha önemlisi de su ile temas eden aletlerdendir. Bu yüzden de ütüler çok hızlı bir şekilde ütü altı veya içindeki rezistansı kireçlenirler. Kireçlenme durumunun önüne geçebilmek için birtakım önlemlerin de alınması şarttır.

ÜTÜ TEMİZLİĞİ ÖNLEMLER

  1. Bu önlemlerin en başında ütülerinizde musluk suyu değil almış olduğunuz içme suyu ya da özel ütü suyu kullanmaktır. Bu ilk ama en önemli önlem aslında ütüleriniz için en önemli adımdır.
  2. Ütünüzün ömrünü uzatmak için diğer önemli bir husus da ütüleme işlemi ardına hemen ütünüzün içerisindeki suyu boşaltmaktır.
  3. Bir diğer önlem de ütü tabanlarına özel olarak yapılmış olan teflon altlıklarını kullanmaktır. Teflon taban sayesinde ütü temizleme sorunuz kalmaz.
  4. Bu özel altlıklar sadece ütülemiş olduğunuz kıyafetleri değil aynı zamanda da ütü tabanına gelecek olan tüm zararları büyük bir ölçüde önleyecektir.

ÜTÜNÜN ALTI NASIL TEMİZLENİR?


  1. Ütü tabanındaki kumaş parçalarını temizlemek için ütü fişte değilken en yüksek ısıya ayarlayın. Lütfen dikkat ütü kapalı ve fişi prize takılı olmayacak. Isı ayar düğmesi ayarlandıktan sonra
    fişe takıp ütü çalışır vaziyete gelsin. İyice ısındığını düşündükten sonra gene prizden çekin. İyice ısınan ütü tabanını önceden katladığımız gazete kağıdının üzerine ütüyü bastırarak sürtün. Bu işlem ütü tabanını temizleyecektir.
  2. Ütü altında kahverengi gibi lekeler oluştuysa, biraz sirke ile tuzu karıştırıp temiz bir bezle ütün altını ovularak silebilirsiniz. Dikkat sadece beyaz sirke kullanın.
  3. Kağıt havlu veya gazete kağıdı üzerine tuz dökün, ütüyü fişten çekin sıcakken tuzlu kağıdın üzerinde ütüyü gezdirin.
  4. Başka bir yöntem ise: Bir bez parçasın üzerine balmumu sürün, ılık ütüyü bu bezin üzerinde gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder