30 Ekim 2017 Pazartesi

Saç Kurutma Makinesi Hataları

Makinenin bağlı olduğu prizde enerji olmayabilir
Şebeke kablosunda gerilim olup olmadığına bakılır. Gerilim yoksa hattın sigortası kontrol edilir. Gerilimi kontrol etmek için AVO metre ile ölçüm yapmak daha doğrudur. Kontrol kalemiyle ölçümde sadece faz kablosu anlaşılabilir. Nötr hattı kopuk ya da ek alınan yerde temas problemi olabilir. Bunun için ölçümlerimizi AVO metre ile yapmak daha doğrudur.

Saç Kurutma Makinesi aşırı ısınmış ve kendiliğinden kapanmış olabilir


Saç kurutma makinesi dar ve kapalı alanda çalıştırılıp arka gövdede bulunan hava girişi kapandı ise makine içindeki termik atar. En az 20 dakika beklenmelidir. Termik kontağı eski konumunu aldıktan sonra tekrar çalışacaktır.
Saç Kurutma Makinesinin kablosu kopmuş ya da zarar görmüş olabilir
Cihazın içindeki kablolarda; yerinden oynamış, çıkmış ya da kopmuş kablo görülüyorsa arıza giderilir, gerekiyorsa değiştirilir.
Termik arızalı olabilir

Termik AVO metre ile kontrol edilir. Bu parçanın kontrolünde AVO metre akım geçirmelidir. Aşırı ısındığı zaman ise devreyi açmalıdır.
Saç Kurutma Makinesinin Isıtmama Nedenleri
Rezistans kopuk olabilir
Rezistans uçları AVO metre ile ölçülür. Herhangi bir değer göstermiyorsa kopmuştur. Yenisi ile değiştirilir.

Anahtar bozuk olabilir
Isı anahtarı AVO metre ile kontrol edilir. Anahtar konum değiştirdiğinde AVO metrede bir değişiklik yok ise anahtar yenisi ile değiştirilir. Yüksek ısıdan kontaklar zarar görmüş olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder