11 Ekim 2017 Çarşamba

Klima Kullanmanın Püf Noktaları

Klimayı çalıştırdığımız binanın yalıtımı, klimanın verimli çalışması açısından önemli noktalardan biridir. Binanın yalıtımının iyi olması hem ısıtma, hem de soğutma için, enerji tasarrufunu yüzde 50'ye kadar artırabilir. 


Klima verimini arttırmak için

Klimanın verimli çalışmasında bina yalıtımı kadar klimanın dış ünitesinin konulduğu mekan seçimi de önem taşır. Klima dış ünitesinin güneş alan bir konumdaysa, tercihen güneş almayan, gölge bir yerde bulunması soğutma çalışması sırasında klimanın çalışmasına büyük katkı sağlayacaktır.,

Klima Ömrünü Uzatmak

Klimanın periyodik bakımlarının aksatılmaması; kullanıcı tarafından gerekli filtre temizliği, yetkili servisler tarafından da yıllık periyodik bakımlarının düzenli yapılması klimanın hem ömrünü hem de verimini artıracaktır.

Klimanın hava akışını engelleyen eşya ve cisimler klimanın performansını ve verimini düşürür. Bu nedenle özellikle klima iç ünitesinin önünde veya yanında hava akışını engelleyecek cisimler olmamasına dikkat etmek, klimanın daha verimli ve daha yüksek performanslı çalışması için önemlidir.

Bütün bu saydıklarımızın sonucunda klimanın daha verimli çalışması, daha ekonomik olması için en önemli etken, klimayı ayarladığımız set sıcaklığıdır. 

Klimaların yaz aylarında soğutma için önerilen sıcaklığı 23-26 derece, kış aylarında ısıtma için de 20 - 24 derece aralığındadır.Bu sayede hem klimanızın verimini arttırmışken hem de tasarruf yapmış olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder