8 Ekim 2017 Pazar

Fırın Arızaları



FIRINIM YEMEKLERİN ÜSTÜNÜ PİŞİRMİYOR?

Yüksek olasılıkla üst rezistans bozulmuş olabilir, bu nedenle yemeklerin üst kısmını pişirmez, rezistans yanmışta olabilir, rezistansa elektirik veren parçada yanmış olabilir.

FIRINIM YEMEKLERİN ALTINI PİŞİRMİYOR?

Yüksek olasılıkla alt rezistans bozulmuş olabilir, bu nedenle yemeklerin alt kısmını pişirmez, rezistans yanmışta olabilir, resistansa elektirik veren parçada yanmış olabilir. 

FIRINIM HİÇ ISITMIYOR?

Eğer fırınımız hiç bir konumda hiç bir şekilde ısınmıyor, ısıtmıyorsa büyük ihtimalle termostatı yada termostat ve rezistanslara elektirik komutu gönderen parça bozulmuştur. 

FIRINIMIN FAN MOTORU ÇALIŞMIYOR ?

Fan motoru zamanla özelliğini kaybederek yanabilir, yada bozulabilir,Bu Durumda fan çalışmayacağı gibi eğer fırınınızda alt üst rezistans dışında birde turbo rezistansı varsa ki bu modelden modele değişir bazı modellerde olmayada bilir ama olan modellerde muhtemelen fan çalışmıyorsa eğer turbo resistansıda fan motoru olmadığı için aşırı ısınarak duman çıkaracak ve bozulacaktır, bu durumda hem fan motoru hemde turbo rezistansın değişmesi gerekecektir. 

FIRINIM AŞIRI ISINIYOR YEMEKLERİ YAKIYOR ? 

Yüksek ihtimalle fırınınızın termostatı bozulmuş yada özelliğini kaybetmiştir ve ısıyı algılamadığı için sürekli çalışarak içindeki yemekleri yakmasına neden oluyordur, termostat değiştiğinde fırınınız normale dönecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder