3 Ekim 2017 Salı

Aspiratör Nedir ?

Aspiratör Nedir?

Aspiratör gaz ve sıva halindeki akıcı maddeleri ve tozları çekip emmeye yarayan aletlere verilen isimdir.
Aspiratörlerden çeşitli evrelerde istifade edilmektedir. Mutfakta yemek kokularının giderilmesi için de aspiratörler kullanılmaktadır. Evlerde temizlik maksadıyla kullanılan "Elektrik süpürgeleri" bir cins aspiratördür. Ayrıca modern marangoz atölyelerinde toz ve talaşların atölye dışındaki depoya aktarılması işini yapan aspiratörler olduğu gibi, cerrahide ve tıpta kullanılan özel şekilde imal edilmiş aspiratörler de vardır.

Aspiratör Temizleme Yolu?

Her zaman için aspiratörlerin görünen yüzeyleri en kirli kısımlar olarak bilinseler de, sürekli yemek buharına ve kızartma yağlarına maruz kalan çıkarılabilir parçalar ve iç filtreler de düzenli temizlik gerektiren bölümlerdir. Filtreler elde yıkanabileceği gibi bulaşık makinesinde da kolaylıkla temizlenebilir. Aspiratörlerin çıkarılabilen parçalarının bakımı ve temizliği evde kolayca yapılabilirken, çıkarılamayan parçalarının temizliği ve bakımı için profesyonel ekiplerden hizmet alınabilir. Bulaşık deterjanları bu yağları çıkarmak için rahatlıkla kullanabileceğiniz ürünlerdendir. Bulaşık deterjanlı nemli bir bulaşık süngeri veya bezle kolayca lekelerden kurtulabilirsiniz.

Aspiratör Temizliğinin Yapılmaz İse Ne Olur?

Aspiratör temizliği ve bakımı düzenli aralıklarla yapılmazsa arıza ve bozulmaları da beraberinde getirebilir. En çok teknik servise ulaşan arızalar aspiratörün kokuyu çekişinde azalma ya da hiç çekmeme ya da aspiratörün çok ses çıkararak çalışmasıdır. Hanımların en çok vakit geçirdiği alan olan mutfağın kötü kokmaması için kullanılan aspiratörlerin bozulmaması için önlemler alınarak aspiratör tamirinin de yapılması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder