17 Ekim 2017 Salı

Çamaşır Makinesi Kıyafetlere Zarar Veriyor

Çamaşır makineleri insan hayatında önemli bir yere sahiptir. İnsanlara zamandan, sudan tasarruf ettiği gibi hijyen sağlarlar. Çamaşır makineleri de tıpkı diğer elektronik cihazlar gibi zamana ve kullanım koşullarına bağlı olarak bozulabilirler.
Çamaşır makinenizin körük lastiği kopmuş ya da yırtılmıştır. Böyle bir durumla karşılaştığınız durumda makineye tekrar çamaşır atıp çalıştırmayınız. Çamaşır makinesi belli bir zamandan sonra mutlaka makinenin her hangi bir yerinde hasar oluşmuş olabilir. Körük lastiği çamaşır makinenin içerisine küçük çamaşırların kaçmasını önleyen en önemli parçalardan sadece bir tanesidir.
Küçük çamaşırların kaçması durumunda mutlaka teknik servis çağrılmalı ve kontrol ettirilmelidir. Çamaşır makinesi çalışırken makinenizin içerisinden dışarıya su sızıntısı var ise makinenin körük lastiğini kontrol mutlaka etmelisiniz.

Çamaşır makinesinin çamaşırları delmesinin iki neden olabilir;

  • Çamaşır makinesinin tambur arızası olabilir

  • Çamaşır makinesinin körük lastiği arızası olabilir.

Tambur adlı parça yani iç kazan üzerinde her hangi bir çapak olmuş ise veya kazan içine tel gibi yabancı bir parça kaçmış ise çamaşırlarınızı yırtılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder