23 Ekim 2017 Pazartesi

Su Sebili Nedir Nasıl Temizlenir?

Su Sebili Nedir?

Su sebiliyse ihtiyacı karşılayabilmek için yapılmış bir araçtır. Üstüne ters çevrilen bir biçimde koyulmuş damacanaların yardımı ile su ihtiyacını bir musluk olarak karşılar. Bununla birlikte zaman içerisinde teknolojik su sebilleri de piyasaya çıkmıştır.Elektrikle beraber çalışmakta olan su sebilleri ile sıcak ve soğuk su ihtiyacı karşılanabilir. Su sebilleri yapılmış olduğu maddelerden ötürü çok sağlıklıdır. Son dönemlerde ise hemen hemen her evde bir su sebili görme alışkanlığı haline gelmiştir.Önceden de söylediğimiz gibi sadece evlerde değil kişilerin yaşamış olduğu her yerde bir su sebili vardır. Otel, market, alışveriş merkezleri ve ofisler gibi yerlerde su sebili bulunur. Bunun tek sebebi insanların en temel ihtiyacının su olmasıdır.

Neden Su Sebili?

Su sebili oldukça pratiktir. Bir damacanayı sadece bir defa ters çevirerek koymak su ihtiyacını karşılayabilmek için yeterli olur. Bununla birlikte su sebili hızlı bir şekilde çalışabilir. Damacanaların üstüne koyulan pompalardan bu özelliği ile birlikte ayrılır. Soğuk su ve sıcak su ihtiyacını karşıladığından dolay içerisinde oldukça önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Birbirinden bağımsız olarak çalışmakta olan iki adet motoru vardır. Bu motorlar ufak bir alanda bulunan suyu ısıtarak soğuttuğu için ekonomiktir. Bir su ısıtıcısının tüketmiş olduğu enerjiden daha fazla enerji harcar. Su sebilleri büyük bir hız ile bütün evlerde kullanılabilecek bir üründür.

Su Sebili Nasıl Temizlenir?

Sıcak ve soğuk su ihityacımızı karşılayan su sebillerinin temizlenmesi gerekmektedir. Aksi taktirde bakteri ve mikroplar birikebilir. Peki su sebili nasıl temizlenir? Profesyonel yardım alabileceğiniz gibi kendiniz de bu işi kolayca halledebilirsiniz. Sebil temizliğinde tam anlamıyla arındırılamayacağı için kimyasal ürünler kullanmayınız.

SEBİL KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sebilde uzun süre kullanılmayan su, koku yapar. Bu nedenle sebilde suyu uzun süre bekletmeyiniz. Bakteri ve kokuyu önlemek için belirli periyotlarla sebilin temizlik ve bakımı yapılmalıdır.

SİRKE İLE SEBİL TEMİZLİĞİ YAPIMI

Sebilde damacana varsa çıkartın ve haznedeki suları muslukları açarak boşaltın.Bir damacanın üçte birini su ile doldurun ve üzerine 1 litre üzüm sirkesi ekleyin.Karışımını hazırladığınız damacanayı sebile yerleştiriniz.Sebilin fişini takarak iki musluğuda açın ve akan suyun su haznelere doldurun. Sebili bu şekilde 4-5 saat bırakın. Belirli aralıklarla muslukları açarak sirkeli suyun sebilde dolaşmasını sağlayın.4-5 saatin sonunda damacanadaki su bitince damacanayı su ile doldurarak 2-3 defa su ile sürkülasasyon yaparak sebildeki sirkeli suyun etkisini ortadan kaldırın. Sebiliniz kullanıma hazır.

SU SEBİLİ TEMİZLEME İLACI İLE TEMİZLİK YAPIMI

Su sebili temizleme ilacı sıvı ve toz halde satılmaktadır. Sebilde damacana varsa çıkartınız ve muslukları açıp suyu boşaltınız. Su haznesine ilacı dökün ve üzerine 2 -2.5 litre su ilave edin.Yaklaşık 1 saat bekleyin ve  muslukları açarak suyu akıtın.Temiz su ilave ederek sebili ilaçtan arındırın. Bir kaç defa temiz su ile yapacağınız sirkülasyon ilacı temizleyecektir. Sebiliniz kullanıma hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder