8 Ekim 2017 Pazar

Kurutma Makinesi Arızaları?

Kurutma işlemi uzun sürüyor.

Lif filtresinin gözenekleri tıkanmış olabilir. Filtreyi ılık suyla yıkayınız. Filtre çekmecesi tıkanmış olabilir. Filtre çekmecesindeki sünger ve filtre bezini temizleyiniz. Makinenin önündeki havalandırma ızgaraları kapalı olabilir. Havalandırma ızgaralarının önünde havalandırmayı engelleyen eşya varsa kaldırın. Makinenin  alanı çok küçük olduğu için havalandırma yetersiz olabilir. Oda sıcaklığının çok yükselmemesi için kapı veya pencereleri açın.

Kurutma sonunda çamaşırlar nemli çıkıyor.

Çamaşır cinsine uygun program kullanılmamış olabilir. Çamaşırların üzerindeki bakım etiketlerini kontrol ederek çamaşırla uygun bir program seçiniz veya ilave olarak zaman programlarını kullanın. Lif filtresinin gözenekleri tıkanmış olabilir. Filtreyi ılık suyla yıkayın.Filtre çekmecesi tıkanmış olabilir. Sünger ve filtre bezini temizleyin.

Program nedensiz olarak yarıda kesildi.

Yükleme kapağı tam kapanmamış olabilir. Yükleme kapağının doğru bir şekilde kapandığından emin olunuz.Elektrik kesintisi yaşanmış olabilir. Programı başlatmak için Başla / Bekle / İptal düğmesine basın.

Kurutma makinesinin içindeki aydınlatma yanmıyor.

Kurutma makinesi Açma / Kapama düğmesiyle açılmamış olabilir. Kurutma makinesinin açık konumda olduğundan emin olun.Lamba bozuk olabilir. Lambanın değiştirilmesi için Yetkili Kurutma Makinesi Servisine başvurun.

Filtre temizleme uyarı sembolü yanıp sönüyor.

Filtre yuvası lifle tıkanmış olabilir. Filtre yuvasını temizleyin. Yükleme kapağından su akıyor kapağının iç yüzeylerinde ve yükleme kapağı contasının yüzeylerinde lif birikmiş olabilir. Yükleme kapağının iç yüzeylerini ve kapağın contasının yüzeylerini temizleyiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder