8 Ekim 2017 Pazar

Klima Temizliği Hakkında Merak Edilenler?

Öncelikle;

Klima temizliğine başlamadan önce elektrik fişinin kapalı olduğundan ve elektrikle bağlantısının tamamen kesildiğinden emin olun.Klimanızın uzman yardımı gerektiren bölümlerine amatör girişimlerde bulunmak klimanıza zarar verebilir.Klimanın motor temizliği gibi detay gerektiren bakımı için profesyonel yardım almanız tavsiye edilir.Klimanızın bağlantı yerlerini silerken ıslak bez yerine nemli bez kullanmanız elektrik kabloları güvenliği açısından daha doğru bir tercih olacaktır.

 Son Olarak;

Klima denildiğinde aklımıza ilk gelen yaz aylarıdır. Bunaldığımızda soluğu hemen klimanın yanında alırız.. Klima zamanla, kullanım kaynaklı olarak kirlenir ve tozlanır. Peki bu kadar sıklıkla kullandığımız klimanın temizliği nasıl yapılır? Temizlenmeyen veya bakımı yapılmayan klima zamanla kalitesini kaybeder, kötü koku yayar ve arızalanabilir.
Klima temizliği işlemine klimanın dış yüzeyinden başlamanızı öneririz. Klimanın dış yüzeyindeki kirler ve tozlar zamanla klimanın içerisine yerleşerek birikme yapar. Bu sebeple, günlük ev temizliği rutininize klimanın dış yüzeyini de eklemekte fayda var.

Dış yüzey temizliği için uzun saplı toz bezi veya elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Daha sonra üzerinden nemli bezle tekrar geçmek daha etkili olacaktır. Klimanın iç temizliği içinse şu adımları takip etmeniz önerilir:
·    Öncelikle dikkat etmeniz gereken husus, klima kapağının nasıl açıldığıdır. Nasıl açıldığından emin olamıyorsanız, klimanın kullanma kılavuzundan yararlanmak işinize yarayacaktır.
·       Klima kapağını açtıktan sonra filtreleri görebilirsiniz. Çevredeki kiri ve tozu tutan bu filtrelerdir. Filtreleri çıkardıktan sonra tozunu soğuk suyun altında akıtabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, filtre temizliğinde herhangi bir sabun ya da deterjan gibi kimyasal temizlik ürünleri kullanılması tercih edilmez. Bunun nedeni ise, deterjan veya sabun gibi ürünler filtre yüzeyine zarar verebilir ve klimanın üflediği hava aracılığıyla solunum yollarımıza karışabilir. Sonuç olarak da sağlık açısından istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.
·     Filtreleri duş veya musluk yardımıyla akıttıktan sonra kurumaya bırakmalısınız. Kurumadan takılan filtreler, klima çalıştırıldığı zaman elektrik donanımınıza zarar verir.
·         Klima kapağını çıkardıktan sonra, iç kısmını nemli ve deterjansız bir bezle silin ve temiz bir kurulama beziyle kurulayın.
·     Kapakları da nemli bezle temizledikten sonra tamamen kuru olduğundan emin olup sonra yerine takabilirsiniz.
·         Klimanın kapaklarını çıkaramıyorsanız yetişebildiğiniz kısımları nemli bez yardımı ile silip kurulayın ve kapatın.

0 yorum:

Yorum Gönder