8 Ekim 2017 Pazar

Klima Temizliği Hakkında Merak Edilenler?

Öncelikle;

Klima temizliğine başlamadan önce elektrik fişinin kapalı olduğundan ve elektrikle bağlantısının tamamen kesildiğinden emin olun.Klimanızın uzman yardımı gerektiren bölümlerine amatör girişimlerde bulunmak klimanıza zarar verebilir.Klimanın motor temizliği gibi detay gerektiren bakımı için profesyonel yardım almanız tavsiye edilir.Klimanızın bağlantı yerlerini silerken ıslak bez yerine nemli bez kullanmanız elektrik kabloları güvenliği açısından daha doğru bir tercih olacaktır.

 Son Olarak;

Klima denildiğinde aklımıza ilk gelen yaz aylarıdır. Bunaldığımızda soluğu hemen klimanın yanında alırız.. Klima zamanla, kullanım kaynaklı olarak kirlenir ve tozlanır. Peki bu kadar sıklıkla kullandığımız klimanın temizliği nasıl yapılır? Temizlenmeyen veya bakımı yapılmayan klima zamanla kalitesini kaybeder, kötü koku yayar ve arızalanabilir.
Klima temizliği işlemine klimanın dış yüzeyinden başlamanızı öneririz. Klimanın dış yüzeyindeki kirler ve tozlar zamanla klimanın içerisine yerleşerek birikme yapar. Bu sebeple, günlük ev temizliği rutininize klimanın dış yüzeyini de eklemekte fayda var.

Dış yüzey temizliği için uzun saplı toz bezi veya elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Daha sonra üzerinden nemli bezle tekrar geçmek daha etkili olacaktır. Klimanın iç temizliği içinse şu adımları takip etmeniz önerilir:
·    Öncelikle dikkat etmeniz gereken husus, klima kapağının nasıl açıldığıdır. Nasıl açıldığından emin olamıyorsanız, klimanın kullanma kılavuzundan yararlanmak işinize yarayacaktır.
·       Klima kapağını açtıktan sonra filtreleri görebilirsiniz. Çevredeki kiri ve tozu tutan bu filtrelerdir. Filtreleri çıkardıktan sonra tozunu soğuk suyun altında akıtabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, filtre temizliğinde herhangi bir sabun ya da deterjan gibi kimyasal temizlik ürünleri kullanılması tercih edilmez. Bunun nedeni ise, deterjan veya sabun gibi ürünler filtre yüzeyine zarar verebilir ve klimanın üflediği hava aracılığıyla solunum yollarımıza karışabilir. Sonuç olarak da sağlık açısından istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.
·     Filtreleri duş veya musluk yardımıyla akıttıktan sonra kurumaya bırakmalısınız. Kurumadan takılan filtreler, klima çalıştırıldığı zaman elektrik donanımınıza zarar verir.
·         Klima kapağını çıkardıktan sonra, iç kısmını nemli ve deterjansız bir bezle silin ve temiz bir kurulama beziyle kurulayın.
·     Kapakları da nemli bezle temizledikten sonra tamamen kuru olduğundan emin olup sonra yerine takabilirsiniz.
·         Klimanın kapaklarını çıkaramıyorsanız yetişebildiğiniz kısımları nemli bez yardımı ile silip kurulayın ve kapatın.

İlgili Yazılar:

  • Su Sebili Nedir Nasıl Temizlenir? Su Sebili Nedir? Su sebiliyse ihtiyacı karşılayabilmek için yapılmış bir araçtır. Üstüne ters çevrilen bir biçimde koyulmuş damacanaların yardımı ile su ihtiyacını bir musluk olarak karşılar. Bununla birlikte zaman içerisi… Devamı
  • Derin Dondurucu Nedir? Derin Dondurucular Nedir? Meyve ,sebze , et, balık gibi gıdaları çok uzun süre saklayarak Mevsimi dışındaki zamanlarda da tüketmemizi sağlayan beyaz eşyadır. Derin dondurucu özellikle et balık gibi gıdaları ve yaz meyve… Devamı
  • Buzdolabı Nedir ve Nasıl Çalşır? Buzdolabı Nedir? Ticari amaçlı ilk soğutma işleminin 1856’da buhar sıkıştırma makinesi yardımıyla ürettiği buzları satmaya başlayan ABD’li işadamı Alexander C. Twinning tarafından gerçekleştirildiği sanılmaktadır. … Devamı
  • Klima ÇeşitleriKlimalar insanların daha konforlu ve rahat yaşaması amacıyla kapalı ortamların havasını soğutan, nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden cihazlardır. Konutlardan araçlara, iş yerlerinden eğitim… Devamı
  • Set Üstü Ocak Nedir Nasıl Çalışır ? Set Üstü Ocak Nedir? Set üstü ocaklardaki derinliğin 60 santimetre olduğunu, ve set üstü ocaklarda bulunan bu derinliğin standart olduğunu belirterek, sizler için gerçekleştirdiğimiz set üstü ocak bilgilerimizi aktarmaya … Devamı

0 yorum:

Yorum Gönder