18 Ekim 2017 Çarşamba

Klima Çeşitleri

Klimalar insanların daha konforlu ve rahat yaşaması amacıyla kapalı ortamların havasını soğutan, nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden cihazlardır. Konutlardan araçlara, iş yerlerinden eğitim mekanlarına kadar tüm alanlarda kullanılmaktadırlar.

Split Klima (Duvar Tipi)

Bir iç ve bir dış üniteden oluşan ve duvara monte edilen duvar tipi split klima oldukça düşük ses seviyesinde çalışırlar. Duvar tipi split klimaların 9.000 Btu/h ile 28.000 Btu/h kapasiteleri arasında değişik modelleri vardır. Duvar tipi split klimalar konutlarda ve konfor şartı istenen tüm mekanlar problemsiz olarak kullanılırlar.








Duvar tipi split klimaların A sınıfı özelliğe sahip olan modelleri diğer modelleri göre daha tasarruflu dur.  klima olarak da adlandırılan multi split, çoklu split anlamına gelir. Birebir split klimalarda olduğu gibi tek bir dış ünitesi bulunmaktadır. Buna karşılık birden fazla iç ünite bu tek dış üniteye bağlanmaktadır. Böylece dış ünitelerin yerleştirilmesinden doğacak yer sıkıntısı veya binanın dış yüzeyinde oluşacak görüntü kirliliği önlenmektedir.

Salon Tipi Klima

Salon Tipi Modeller Geniş mekânların ferahlığını sağlayan salon tipi klimalar hakkında öğrenmek istediğiniz her şey burada. Salon Tipi Klima fiyatları, kullanım alanları, çeşitleri ve en iyi, en verimli R410A Gazlı A Sınıfı modeller hakkında bilgileri sizin için bir araya getirdik. Ayrıca klima firmaları tarafından dönem dönem yapılan kampanyaları takip ederek en iyi klimayı en ucuz fiyata alma fırsatını yakalayın.

Avantajları

  • Mağaza, restoran veya ofisler için idealdir.
  • Yüksek tavanlı mekanlar için de kullanılabilir.
  • Salon tipi klimaların sessiz çalışma yapısı vardır.
  • Bağımsız çalışma modu ile sıcaklık değerlerini kendi belirler.
  • Yüksek güç modunda kesintisiz olarak 15 dakika çalışabilir.
  • Tek bir tuşla en iyi ısıtma ve soğutma modelini seçebilir.
  • Otomatik arıza teşhisi özelliği vardır.
  • Enerji tasarrufu sağlar.
  • Elektrik kesintileri sonrası çalışmaya kaldığı yerden devam eder.
  • Salon tipi klima ayarlanan zamanda otomatik olarak durur.

Protatif Klima

Mobil klimalar taşınabilir özelliği, montaj hizmeti gerektirmeyen ve dış ünitesi olmayan cihazlardır. Mobil klimaların taşınabilir portatif bir klima olması, kolay monte edilmesi ve yüksek verimle performans sağlaması tercih edilmesindeki en belirgin etkendir.

Tek veya iki baca bağlantısı ile kondenzasyon havası dış havaya bakan bir duvar veya bir pencereden sağlanmaktadır. Camın kesilmesi veya bacaların uç kısmına takılan aparatlar aracılığıyla pencere aralığından faydalanarak cihazın emiş ve egzost yapması sağlanmaktadır. Bacalı-mobil klimalarda duvara delik açılacaksa çapı 12 cm.

Yer Tavan Tipi Klima

Yer Tavan Tipi Modeller Hem tavan hem de yere monte edilebilme özellikleri ile bu klimalar mağaza, ofis gibi mekanlar için en ideal montaj ve estetik görünüm avantajlarını sunmaktadırlar.
Tavan tipi klimalarda opsiyonel ek ısıtıcı takviyesi vardır. Uzaktan kumandalı modelleri mevcuttur. Yer tavan tipi klimalar, yere ve tavana esnek montaj imkanı ile montaj yeri problemi olan mahallere uygun iklimlendirme çözümleri sunar.


0 yorum:

Yorum Gönder