31 Ekim 2017 Salı

Termosifon Nasıl Temizlenir?

Termosifon TemizliğiTermosifonların dış yüzeyleri genellikle leke tutmaz. Bu yüzeylerde oluşan kirler ise ıslak veya deterjanlı bir bez kullanılarak rahatlıkla temizlenebilir.

Termosifonların haznelerinde uzun süre bekleyen sıcak suyun içerisindeki tortular dibe çökerler. Oluşan bu çökeltiler ise temizlenmediğinde zamanla birikerek termosifonun bozulmasına neden olabilirler. Haznede biriken bu tortuların temizlenmesi içinse haznedeki suyun tamamen boşaltılması gerekir. Suyun boşaltılması için öncelikle su giriş vanası kapatılmalı ve termosifonun elektrik bağlantısı kesilmelidir. 
Ardından da termosifonun altına genişçe bir kova yerleştirilerek, termosifonun altındaki emniyet valfi kaldırılmalıdır. Bu şekilde haznedeki su tamamen tahliye edilerek, sudaki tortular da temizlenebilir.
Ancak uzun süre temizlenmeyen termosifonlarda haznede kalın bir tortu ya da kireç tabakası oluşabilir. Bu tabakanın temizlenmesi içinse termosifonun suyu boşaltıldıktan sonra, en altta bulunan somunlar sökülerek rezistans bölümü çıkartılmalıdır. Rezistans çıkartılmadan önce de elektrik kablolarının sökülmesi gerekir. Rezistans yerinden çıkartıldıktan sonra termosifonun haznesi rezistansın söküldüğü delikten el sokularak bez yardımıyla temizlenebilir. Ancak bu işlemin yapılması teknik bilgi ve tecrübe gerektirir. Bu yüzden rezistans bölümünün sökülmesi ve termosifonun iç temizliğinin yapılması işlemlerinin bir uzmana ya da teknik servise yaptırılması gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder