2 Ekim 2017 Pazartesi

Derin Dondurucu Temizliği?


Derin dondurucunuzu temizlemeye başlamadan önce mutlaka dondurucunun fişini prizden çekin. Sonrasında dondurucunun içerisinde olan yiyeceklerin kontrolünü yapın. İçerisindeki yiyecekleri kontrol edin tarihi geçmiş olan varsa atın.
Derin dondurucu temizlerken önemli olan temizliğin kısa bir süre içinde tamamlanmasıdır. Aksi taktirde dondurucuya içerisinde olan besinler çözünerek bozulmaya başlayacaktır. Dondurucuyu temizlerken kullanmaya devam etmek istediğiniz besinleri mutlaka hem serin hem de güneş almayan bir yere ve mutlaka üstlerini örterek yerleştirin.
Eğer derin dondurucunun içerisinde buz kütleleri var ise bu buz kütlelerini tahta bir kaşık veya spatula ya da derin dondurucunun kendi buz küreği ile yüzeyden de olsa ayırın. Unutmayın kesinlikle buzları temizleme sırasında metal veya kesici herhangi bir alet kullanmayın. Buz parçalarının hepsini derin dondurucudan temizledikten sonra silme işlemine geçin. Bunun için temiz bir kap içine sirke ile karbonat ve birazda ılık temiz su karıştırın.
Sonrasında yumuşak bir yüzeye sahip olan temiz bir bez ile derin dondurucunun her tarafını iyice temizleyiniz. Eğer derin dondurucu çok fazla lekeli ise veya içerisinde olan kötü kokular tamamen arınmamış ise mutlaka aynı şekilde tekrardan siliniz.
Derin dondurucuyu tamamen sildikten sonra derin dondurucunun içinin tam anlamı ile kurulanmasını sağlayın. İsterseniz bu işlemi birkaç tane temiz ve kuru bez ile yapabilirsiniz.
Eğer derin dondurucuda elinizin girmediği yerler var ise temiz bir çubuğa bezi sarın ve bu bölgeleri de derin dondurucuda nemli bir yer kalmayacak bir şekilde kurulama işlemini tamamlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder