24 Ekim 2017 Salı

Çamaşır Makinesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çamaşır Makinesi Devir Hızı

Çamaşır Makinesi alacaklar için ilk kriter devir hızı olmalıdır. Devir hızı çamaşırlarınızı ne kadar sıkacağıyla ilgili bir özelliktir. Örneğin 1200 devir bir çamaşır makinesi dakikada 1200 devir yapacağı yani çamaşırınızı 1 dakika içerisinde 1200 defa döndürerek sıkacağını gösterir. 800 devir bir çamaşır makinesi ise daha az devir yapacağı için sıkma durumu 1200 devir kadar iyi olmayacaktır. Çamaşır makinelerinde sıkma devri 1000 devir idealdir. Fakat 1200 devir olması size ekstra artı katacaktır. Özellikle çamaşırlarını kısa sürede kurutma isteyenlerin devir hızını yüksek olan çamaşır makinelerine yönelmesinde fayda var.

Yıkama Kapasitesi

Bir çamaşır makinesinde dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biride yıkama kapasitesidir. Eğer evde en az 4 kişi varsa ya da evde tek kalmanıza rağmen bütün çamaşırlarınızı haftanın bir günü yıkayabiliyorsanız yıkama kapasitesi yüksek olan çamaşır makinelerine yönelmelisiniz. Yıkama kapasitesi 5 kg dan başlamaktadır. İdeal olanı 8 kg dır. Yıkama kapasitesi bir seferde yıkayabileceğiniz toplam çamaşır ağırlığını gösterir.

Çamaşır Makinesi Enerji Harcama Derecesi

Elektronik cihazlarda gördüğümüz A, A+, A++ gibi işaretler cihazların düşük kapasiteli enerji harcadığını gösteren işaretlerdir. Günümüzde A+++ enerji sarfiyatı yapan çamaşır makineleri revaştadır. Bu özellik gerçekten önemlidir. Siz 50-100 TL az vererek bu özelliği önemsemediğinizde, özellikle çok fazla çamaşır yıkayanlar için birkaç ay içerisinde bu para cebinizden elektrik faturası olarak çıkacaktır. Bunun yerine enerji sarfihatı A+++ olan bir çamaşır makinesi alarak elektrikten elde edeceğiniz tasarrufla bu özelliğe harcadığınız ücreti birkaç ayda çıkaracaktırsınız.

Çamaşır Makinesi Su Girişleri

Çamaşır makinelerinin yeni modellerinde sıcak su girişide bulunmaktadır. Bu sayede doğal gazlı evlerde sıcak su çok daha uygun fiyatla sağlanmaktadır. Ayrıca çamaşır makinesi su ısıtmakla enerji harcamadığı için çamaşırları çok daha çabuk yıkayabilmektedir. Bu yüzden çamaşır makinesinin çift girişli olmasına yanşi hem soğuk su girişinin hemde sıcak su girişinin bulunmasına dikkat etmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder