9 Ekim 2017 Pazartesi

Çamaşır Makinesi Sigorta Attırıyor

Ev ve iş yerlerinde kullanmakta olduğumuz beyaz eşyalar arasında önemli bir yere sahip olan çamaşır makineleri insan hayatında önemi oldukça büyüktür. Çamaşır makineleri meydana gelen arızaların sebebi sadece elektrik, elektronik ve mekanik aksamlardan kaynaklanmaktadır. Kullanıcıların yaşadığı sorunlar arasında çamaşır makinesi sigorta attırıyor şikayeti kullanıcıların yaşadığı sorunlar arasındadır.


ÇAMAŞIR MAKİNESİ NEDEN SİGORTA ATTIRIYOR

Bu şikayetle karşılaşma durumunda çok farklı nedenler vardır. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekir ise; Makinenin enerji giriş fişi tam oturmamış olabilir. Prizde topraklama hattının olmaması yada aynı prizde bir çok elektrikli aletin takılı olmasıdır. Arızanın kesin tespiti için çamaşır makinesinin açma kapama düğmesine bastığımızda sigortalar atıyor ise sorun makinenin elektrik aksamı ile ilgilidir. Fişi prizi taktığınız zamanda arttırıyor ise evinizdeki elektrik şebekesinden kaynaklanmaktadır. Fişi takar takmaz sigortalar atıyorsa prizden itibaren çamaşır makinesinin parazit kapasitörüne kadar olan bölüm arızalıdır. Bazen de parazit kondansatör adlı parçanın makinenin bağlı olduğu kısımdan koparak kazana çarpması ve kısa devre yaparak arıza oluşturur. Bir diğer sorun ise rezistans kablolarının gevşek olması ve bu kablo uçları da kontrol edilmelidir. Başka bir uzatma kablosuyla da çamaşır makinenizi başka bir prize takarak ta çalıştırmayı deneyiniz. Eğer böyle çalışır ise büyük bir ihtimal ile sorun prizden kaynaklanmaktadır. Hala çamaşır makinesi sigorta arttırıyor ise sorun makineden kaynaklanmaktadır.

Eğer biraz teknoloji ve elektrik ustalığınız var ise arızanın ufak olması sizin de kendi bilgileriniz ya da uzaktan ufak bilgiler ile bazı arızaları giderebilirsiniz. Fakat elektrik bilginiz yok ise kesinlikle kendiniz tamir etmeye çalışmayın. Hem makinenizi bozarsınız hemde kendiniz elektrik akımına kapılabilirsiniz. Çünkü çamaşır makinesi şarteli arttırıyor şikayeti çok önemli ve genel olarak elektrik ile ilgili bir konudur. Böyle arızalar ile karşılaşıldığında fazla makineyi kurcalanmadan hemen servis çağrılmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder