22 Temmuz 2023 Cumartesi

Çamaşır Makinesi Kapak Tutamağı Mandal Nasıl Değiştirilir ?

Bulaşık makineleri, sahip olunması gereken harika cihazlardır, tek yapmanız gereken onları kirli bulaşıklarınızla doldurmak ve bir saat kadar sonra tamamen temiz ve kuru olacaklardır.

Ancak bazen arızalanabilirler ve bulaşıklarınız temiz çıkmaz.

Bunun başlıca nedenlerinden biri bulaşık makinesinin bölmelerinin çözünmemesi ve dolayısıyla bulaşıklarınızın temizlenmemesidir.

Bu sorunun nedenlerini açıklamadan önce bulaşık makinenizin nasıl çalıştığını açıklayarak başlayalım.

Bulaşık makinenizi bulaşıklarla doldurup çalıştırdıktan sonra, bulaşık makinesi suyla dolacak ve yüksek bir sıcaklığa kadar ısıtacaktır.
Dağıtıcı kapısı açılacak ve bölme (veya toz) düşecek ve suda çözülecektir.
Sabunlu su daha sonra püskürtme kollarına pompalanır ve bulaşık makinesinin etrafına dağıtılır.
Yıkama döngüsü sona erdiğinde, durulama döngüsü başlar. Bu, sabunlu suyu temizlemek için bulaşıklarınıza sıcak su püskürtmeyi içerir.
Durulama döngüsü sona erdiğinde, bulaşık makinesi döngüsü sona erer ve bulaşıklarınız temiz ve kuru olur.
Bulaşık makinesi bölmesi veya tozu, döngü sırasında çözülmezse, bulaşıklar düzgün şekilde temizlenmez. İşte bunun olmasının beş ana nedeni.

1. Arızalı Giriş Valfi
Bulaşık makinenizin bölmelerinin çözülmemesinin ilk olası nedeni, hatalı bir giriş valfidir.

Su giriş valfi açılır ve bir döngü sırasında suyun bulaşık makinesine girmesine izin verir. Giriş valfi arızalandığında, bulaşık makineniz yeterince su alamaz ve bölmeleriniz çözülemez.

Giriş valfinin arızalı olup olmadığını anlamak için tek yapmanız gereken bulaşık makinenizi bir döngüye getirmek ve ardından birkaç dakika sonra başlat/duraklat düğmesine basıp kapağı açıp bulaşık makinenizin dibinde su olup olmadığına bakmak. Su yoksa bu, giriş valfinin tıkalı olduğuna veya arızalı olduğuna ve değiştirilmesi gerektiğine dair iyi bir işarettir.

Su giriş vanasını kendi başınıza değiştirmek çok kolaydır, ancak emin değilseniz, kalifiye bir onarım teknisyeniyle iletişime geçmeniz gerekir.

2. Düşük Su Sıcaklığı
Kapsüllerinizin çözülmemesinin ikinci olası nedeni, suyun yeterince sıcak olmamasıdır. Kapsüllerin çözülmesi için bulaşık makinenizdeki suyun 120 ila 160ºF arasında olması gerekir. Su bu sıcaklık aralığına gelmezse, bölmeler çözülmez ve bulaşık makineniz düzgün çalışamaz.

Sorunun su sıcaklığından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için bulaşık makinenizin suyla doluyken dahili termostatlarını kontrol etmeniz veya su sıcaklığını manuel olarak kontrol etmek için harici bir termostat kullanmanız gerekir.

Su sıcaklığının çok düşük olduğunu fark ederseniz, bu, ısıtma elemanının arızalı olduğuna ve değiştirilmesi gerekeceğine dair iyi bir işarettir. Bu, yapılması çok zor bir onarımdır, bu nedenle yalnızca kalifiye bir teknisyen tarafından gerçekleştirilmelidir.

3. Dağıtıcı Kapısı Tıkalı
Bulaşık makinenizin bölmelerinin çözülmemesinin bir başka nedeni de dağıtıcı kapağının tıkanması ve yıkama döngüsü sırasında açılmamasıdır. Sebil kapağı açılmadığında, bölmeniz suya düşmeyecek ve bu nedenle bulaşıklarınız düzgün bir şekilde temizlenmeyecek ve bölme bozulmadan kalacaktır.

Birkaç nedenden dolayı tıkalı bir dağıtıcı kapısı olabilir. İlk olarak, bazen insanlar bulaşık makinelerini gereğinden fazla istiflerler ve bir tabak veya tabağın bir kısmı dağıtıcı kapağının açılmasını engelleyebilir; sebep buysa, bulaşık makinenizi yeniden istiflemeniz yeterlidir. İkincisi, kapı arızalı olduğu için sıkışabilir; sebep bu olduğunda, tamir ettirmeniz gerekecek.

4. Arızalı Sirkülasyon Pompası
Bir sonraki olası neden, arızalı bir sirkülasyon pompasıdır. Bu bileşen, bir döngü sırasında suyu bulaşık makinenizin etrafına dağıtmaya yardımcı olur. Arızalandığında, bulaşık makineniz düzgün çalışmayacaktır.

Sirkülasyon pompasının arızalı olup olmadığını kontrol etmenin en kolay yolu, bulaşık makinesi açıldığında suyun bulaşık makinesine pompalanıp pompalanmadığını kontrol etmektir. İçeriye su pompalanıyorsa, suyun püskürtme kollarından püskürüp püskürmediğini ve pınar kapısı açıldıktan sonra suyun içine pompalanıp pompalanmadığını kontrol edin. Bu olmazsa, sirkülasyon pompasının arızalı olduğuna ve değiştirilmesi gerekeceğine dair iyi bir işarettir.

Sirkülasyon pompasının değiştirilmesi zor bir onarımdır ve yalnızca kalifiye bir teknisyen tarafından gerçekleştirilmelidir.

5. Arızalı Püskürtme Kol(lar)ı
Bulaşık makinenizin bölmelerinin çözülmemesinin bir sonraki olası nedeni, püskürtme kollarının düzgün çalışmamasıdır. Püskürtme kolları, bir döngü sırasında bulaşık makinesinin etrafında dönen ve suyu bulaşık makinesinin etrafına dağıtan bileşenlerdir. Gevşek yiyecek artıklarının püskürtme kollarındaki küçük deliklere takılıp düzgün çalışmamasına neden olması alışılmadık bir durum değildir. Püskürtme kollarında da çatlaklar olabilir ve bu da onların çalışmasını engeller.

Püskürtme kollarını kontrol etmenin en kolay yolu, her birini çıkarıp herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığını incelemektir; daha sonra içlerinden su akıtarak onları iyice temizleyebilirsiniz. Püskürtme kollarındaki deliklerden herhangi birini tıkayan herhangi bir gevşek kalıntı görürseniz, onu çıkarmak için bir parça tel kullanabilirsiniz.

Püskürtme kollarından herhangi birinin hasarlı olduğunu fark ederseniz, bunların değiştirilmesi gerekecektir. Zarar görmemişlerse, püskürtme kollarını iyice temizledikten sonra, bulaşık makinesine geri koyabilir ve sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için bulaşık makinenizi bir programa alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder